Ensomhed skal bekæmpes - indremission.dk
Ensomhed skal bekæmpes

29.06.2018

Ensomhed skal bekæmpes

Ensomhed er en stor udfordring i vores samfund. Det gælder også blandt kristne.




Danske undersøgelser viser, at omkring 5% af befolkningen oplever, at de er uønsket alene, selvom de gerne ville være sammen med andre. Det gælder både unge og ældre.

Også i mange kristne miljøer er der desværre mennesker, der oplever ensomhed.  Selvom ensomhed ikke er en entydig størrelse, er det noget ethvert kristent fællesskab må se som en udfordring. Vi må gøre en konkret indsats for at bekæmpe ensomheden.

Fællesskab er modgift

Et kristent fællesskab har da også potentialet til at være en modgift imod ensomhed. Når vi læser om de første kristne, og når vi lytter til bibelens vejledning for det kristne liv, bemærker vi, hvor stor vægt der lægges på besøg og gæstfrihed.

Slet ikke alle, der lever alene, oplever sig ensomme. Men mange længes efter nogle at være sammen, dele overvejelser og tanker med eller nogle at synge en sang sammen med. En del gamle mennesker, som har haft et aktivt liv, men som på grund af alder og fysiske begrænsninger ikke længere kan deltage i møder eller det sociale liv, som de egentlig gerne ville, kan få stor glæde af et besøg engang imellem.

Besøgstjeneste på dagsorden

Der er store perspektiver over en kristen besøgstjeneste. Ud over at lindre smerten ved ensomhed, oplever mange, at det har betydning for at troen bliver bevaret og styrket, når den bliver delt med andre. 

På den baggrund er det rigtig spændende at se, hvordan det hæfte om besøgstjeneste, som Indre Missions Seniorteam har udarbejdet og sendt til alle IM-fællesskaber, og som er omtalt i dette nummer af Impuls, vil blive modtaget.

Jeg håber, at mange bestyrelser og enkeltpersoner vil sætte besøgstjeneste på dagsordenen og lade sig inspirere af den konkrete vejledning i hæftet og på den måde være med til at bekæmpe ensomhed hos brødre og søstre eller søgende.

Alle kristne fællesskaber må have en eller anden form for besøgsordning!



Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter