Flere farver i missionshuset - indremission.dk
Flere farver i missionshuset
28.04.2017

Flere farver i missionshuset

Giv plads til nye og anderledes fællesskaber i missionshuset
De seneste to-tre år har vi oplevet en rigdom af nye kristne fra bl.a. Iran og Syrien, som mange steder har knyttet til ved aktiviteter i det lokale missionshus. Sproget er en udfordring. Nogle lærer dansk, men modersmål bliver det først i anden generation. Derfor oplever de fleste af disse nye kristne behov for åndeligt og socialt fællesskab med andre med samme sprog og kultur.

    Flere steder har vi, eller får snart små fællesskaber af nydanskere, der taler farsi, arabisk eller swahili. Nogle steder bliver det egentlige migrantmenigheder med gudstjeneste og præst. Andre steder er det mere oplagt med mindre fællesskaber, som f.eks. kan have deres aktiviteter i missionshuset og i øvrigt knytte til ved noget af det andet, der sker i huset.

    Det er en udvikling jeg tror, vi skal være meget opmærksom på.

Flere fællesskaber

Det kommer på et tidspunkt, hvor vi i forvejen har fokus på, hvordan vi bedst får det til at fungere med flere forskellige fællesskaber i samme hus. Hvordan kan vi bedst være flere mindre fællesskaber og samtidig være fælles alle sammen?

    Vi har i mange år haft særlige aktiviteter for børn, unge og ældre. Vi har særlige familiemøder. Som noget forholdsvist nyt er der en del steder i de større byer mødefællesskaber for mennesker som er 25-35 år. Og der er steder, hvor Messy Church bliver til nye fællesskaber.

    Nu bliver paletten yderligere udvidet - flere steder med nye farver og nye toner og kulturer.

På tværs

Jeg tror, det kan blive en stor berigelse for Indre Missions arbejde, hvis vi på en god måde kan integrere mindre kristne fællesskaber for mennesker med et andet sprog - på linje med IMU og andre mødefællesskaber lokalt.

    Vi skal arbejde med, hvad vi kan have sammen og hvordan vi kan berige hinanden på tværs af de efterhånden flere forskellige grupper i huset.

Peter Nord Hansen
Vicegeneralsekretær i Indre Mission

Indlægget har været bragt som leder i Indre Missions Tidende nr. 17.

Se tidligere blogindlæg på indremission.dk/blogIndre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter