Folkekirken giver dig mulighed for mission - indremission.dk
Folkekirken giver dig mulighed for mission
15.04.2016

Folkekirken giver dig mulighed for mission

Det er en stor glæde, at en del unge har fået øje på de muligheder for mission, der er i folkekirken
I går aftes skete det igen. Jeg kom til at sidde ved siden af en begejstret folkekirkepræst. Han fortalte begejstret om en dåbssamtale, han lige havde haft med et par. Han havde bekymret sig lidt for samtalen, for hvordan skulle han lige møde dem og komme til at tale om det centrale i kristentroen med dette par, som umiddelbart ingen relation havde til folkekirken.

    Men alle hans bekymringer blev gjort til skamme. Som han udtrykte det, så havde en engel været der i forvejen. Parret havde forberedt sig på samtalen og googlet f.eks. dåbsritualet, missionsbefalingen og andet godt, og det havde de nu en del spørgsmål til. Denne præst blev altså givet de bedste muligheder for at dele evangeliet med dette par.

De får lov til at dele evangeliet

Jeg skrev, at det skete igen. For det sker faktisk tit, når jeg snakker med folkekirkepræster, at de kan fortælle mange beretninger om, hvordan de i deres arbejde får lov til at dele evangeliet med mennesker. Hvordan de får lov til at møde mennesker midt i sorg og smerte men også i stor glæde, og der får lov til at forkynde evangeliet for dem. Ja, det forventes af dem.

    Jo, der er mange muligheder for mission i folkekirken. Faktisk er det måske en af vores bedste muligheder for at få mennesker i tale.

En oplagt mulighed

Derfor er det også en stor glæde at erfare, at en del unge har fået øje på de muligheder for mission, der er i folkekirken, og at de derfor begynder at læse teologi. Og derfor er det også vigtigt, at vi engagerer os i folkekirken som frivillige og dermed er med til at støtte præsterne i deres arbejde.

    En oplagt mulighed er til det kommende menighedsrådsvalg til november. De fleste steder er der opstillingsmøde tirsdag d. 13. september, så det er vigtigt at få den dato i kalenderen. Men inden da skal der findes mulige kandidater, laves lister m.m.

    Derfor: Engager dig i kirken – det er en oplagt mulighed for mission.

Tonny Dall Sørensen
Landsleder i Indre Missions Ungdom

Indlægget har været bragt som leder i Indre Missions Tidende nr. 15.

Se tidligere blogindlæg på indremission.dk/blogbudskab/blog/Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter