Forkynderens liv må ikke stå i vejen for budskabet - indremission.dk
Forkynderens liv må ikke stå i vejen for budskabet
29.01.2016

Forkynderens liv må ikke stå i vejen for budskabet

Det er uden for rimeligheds grænser at stille prædikestol eller kirke til rådighed for forkyndelse af andet end evangeliet
Siden nytårsaften har det i diverse medier været diskuteret, om det er rigtigt at give en imam taletid til en gudstjeneste. Der har de seneste par måneder også været skrevet om præster, der har en tro, der rækker ud over eller ved siden af Bibelens grundlag. I det nyeste eksempel drejer det sig om troen på reinkarnation.

Der skal være samklang

Et menneske, der stiller sig frem og med liv eller personlig tro benægter Bibelens sandhed, er ikke egnet til at være et vidnesbyrd om evangeliet, som det er skrevet i Bibelen. Det gælder, både når det drejer sig om en præst og en lægmand, der får taleret i kirke eller missionshus.

     Vi kan på forkynderpladsen kun give taleret til det menneske, der ud fra et ærligt og redeligt hjerte kan afsløre et engageret liv med Jesus. Der skal være samklang mellem en forkynders/præsts personlige tro og det budskab, der formidles, ellers bliver det en utroværdig og skizofren situation. Derfor er det selvsagt også helt uden for rimeligheds grænser at stille prædikestol eller kirke til rådighed for forkyndelse af andet end evangeliet.

En særdeles vigtig tjeneste

Jeg vil derfor pege på to forhold:

  1. Vi skal tage os godt af ledere og forkyndere med omsorg og forbøn – de står på en udsat post.
  2. Det er en vanskelig og særdeles vigtig tjeneste, når bestyrelser i IM-fællesskaberne kalder forkyndere og ledere. Bed, støt og giv rum for, at bestyrelserne i fællesskaberne vurderer rigtigt, så evangeliet lyder klart og rent.

    Forkynderens liv må ikke stå i vejen for budskabet – men være i samklang med evangeliet. Vi har brug for at lægge ører og øjne til bibelsk frigørende forkyndelse.

Jens Medom Madsen
Generalsekretær i Indre Mission

Indlægget har været bragt som leder i Indre Missions Tidende nr. 4.Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter