Hjælp dig selv - indremission.dk
Hjælp dig selv
17.11.2017

Hjælp dig selv

At være klubleder er ikke kun en opgave, men også en hjælp til at læse i Bibelen
Mange frivillige i Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler giver udtryk for, at de selv får meget ud af at arbejde med en tekst fra Bibelen, som de skal formidle i børne- eller juniorklubben.

    Gud og Jesus er åbenbaret for os gennem Bibelens tekster. Skal vi lære dem at kende, er det her, vi skal søge. Og det er netop dette, de frivillige beretter om. Arbejdet med bibelteksten giver dem større kendskab til Bibelen og giver dem samtidig selv noget åndeligt at leve af.

Tid til Bibelen

Det er måske ikke altid så let at afsætte tid i hverdagen til at få læst i Bibelen, heller ikke selv om man har intentionen om det. At det faktisk forholder sig sådan, vidner en spørgeundersøgelse fra Bibellæser-Ringen om. Undersøgelsen viser, at mange gerne vil læse i Bibelen, men de får det bare ikke gjort. Eller måske blot ikke så meget som de kunne tænke sig.

    Her er opgaven med at skulle formidle teksten til andre en kærkommen anledning til rent faktisk at få læst i Bibelen og dykke ned i Guds ord.

Åndelig smalkost

Vi skal give det videre til næste generation, som vi selv har fået. Vi skal fortælle om Guds nærvær, omsorg og kærlighed. Vi skal forkynde evangeliet om Jesus Kristus til de mindste. Det er vores opgave og ansvar. Men hvis vi selv lever på åndelig smalkost med en lukket bibel, er der ikke noget at give ud af. Kun når vi selv er fyldt åndeligt op, kan vi formidle det gode budskab. For hvad hjertet er fyldt af, løber munden over med.

    Mange børne- og juniorklubber fortæller, at de mangler ledere i klubben, og ikke mindst ledere, som vil stå for formidling af Bibelens tekster til børnene. Her er det godt at gøre opmærksom på, at netop som klubleder får man også ekstra gode anledninger til at åbne og læse Bibelen.

    Er det dig, der skal påtage dig den opgave? Du får selv meget ud af det. Prøv bare at spørge klublederne i din by.

Steen Møller Laursen
landsleder for Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler

Indlægget har været bragt som leder i Indre Missions Tidende nr. 46.

Se tidligere blogindlæg på indremission.dk/blogIndre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter