Ikke gode nyheder for alle - indremission.dk
Ikke gode nyheder for alle
03.11.2017

Ikke gode nyheder for alle

Der skal også være plads til dem, som ikke deler begejstringen for fejringen af fri og løssluppen sex
For en måned siden blev det afgjort, at København i 2021 bliver vært for World Pride, det største LGBTQ-event nogensinde afholdt i Danmark (LGBTQ er en betegnelse for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transpersoner og andre seksuelle mindretalsgrupper). Man forventer en halv million deltagere fra hele verden, og ambitionen er, at der samtidig afvikles EuroGames, et sportsevent for samme målgruppe. ”Det bliver regnbuer over hele byen, og hele byen skal være med”, har det lydt.

Plads til at være kritisk

Helt i tidens politiske ånd vækker det begejstring. Ligestillingsministeren udtalte, at ”Danmark har været foregangsland for LGBT-lighed i årtier”, og det ses endnu engang ved værtsrollen. Statsministeren glæder sig og kalder det ”gode nyheder”.

    Men hvis man ikke ser denne udvikling som gode nyheder, er der så plads til en anden og kritisk røst – uden at blive misforstået og uden at blive tillagt en række beskyldninger om syn på andre, ligestilling m.v.?

    At være vidne til en afkristning af samfundet må ikke gøre os åndeligt sløve. Vi har brug for at kunne tale klart om vores bekymring. For ti år siden ville det have været forståeligt, om fire år vil det sikkert være endnu mere politisk og kirkeligt ukorrekt.

    Jeg er overbevist om, at ved at tie svigter vi blandt andet dem, for hvem de gode nyheder er, hvad evangeliet har at sige til os alle, og som derfor føler sig ladt i stikken i deres kamp med en problemfyldt seksualitet.

Det naturlige er ikke selvfølgeligt

I et mangfoldigt og åbent samfund skal der også være plads til dem, der fastholder en bibelsk tankegang! Ikke kun dem, der er enige i LGBTQ’s ærinde. Den kristne lære og tradition om ægteskab, køn og familier er på kort tid blevet voldsomt udfordret og omdefineret – og folkestemningen er lige så hurtigt skiftet. Og når selv den officielle del af folkekirken følger med, så efterlader det et stort bekymret mindretal.

    Vejen frem er kompleks, og svarene er ikke enkle. Men det må ikke få os til at opgive bønnen om bibelvækkelse og kampen for at lade os forme af Guds ord. En ændring af tidsånden begynder altid her.

    Må Gud forbarme sig og give os kærlighed, visdom, frimodighed og udholdenhed!

Hans-Ole Bækgaard
Formand for Indre Mission

Indlægget har været bragt som leder i Indre Missions Tidende nr. 44.

Se tidligere blogindlæg på indremission.dk/blogIndre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter