IM er en almennyttig bevægelse - indremission.dk
IM er en almennyttig bevægelse
13.10.2017

IM er en almennyttig bevægelse

Kristi kærlighed driver os til at møde mennesker med hjælp og omsorg
Glæde og begejstring for IM’s arbejde kan komme helt uventet.

    Gennem arbejdet for at bevare momskompensationen i den kommende finanslov har jeg, til min egen overraskelse, fundet en ny begejstring og glæde ved IM. Begejstringen skyldes ikke gennemlæsning af finansloven eller bestemte politiske udsagn, men det skyldes, at jeg har brugt noget tid på at undersøge nogle af de diakonale og almennyttige tiltag, der sker i IM. Jeg har til tider mødt udsagn om, at det alene er historisk, at IM tager diakonalt ansvar. Det er lykkeligvis ikke sandt.

I kølvandet på Guds kærlighed

Det glæder mig og er fuldt i tråd med IM’s historiske DNA, når der i IM udfolder sig en mangfoldighed af diakonale tiltag for mennesker i forskellige livssituationer. Det gælder for ensomme, for nye i Danmark, hjælp til ægteskab og seksualitet, formiddagscafeer med bobspil, brætspil, hygge og omsorg samt meget andet. Eller når et missionshus bygger byens legeplads og multibane, så det bliver et samlingssted i byen. På den måde bidrager vi med et bredt tilrettelagt arbejde og yder noget særdeles væsentligt til vores samfund og for det enkelte menneske.

    Disse aktiviteter er en del af det kald, der følger i kølvandet på at være mødt af Guds kærlighed.

Grundstamme for velfærdsstaten

Man kan ikke møde Guds kærlighed og gå upåvirket videre! Den kærlighed sætter sig spor i vores møde med medmennesket.

    Generationerne før os i IM har iværksat en stor mangfoldighed af tiltag og skabt sociale organisationer, der har dannet grundstamme for velfærdsstaten. Det må vi med stolthed fortælle om. Kristi kærlighed driver os til at møde de mennesker, vi lever iblandt, med en hjælpende hånd. Derfor må vi fortsat spejde efter de muligheder, der viser sig, og som vores tid udfordrer os til at løfte. Dette gælder for os som enkeltpersoner og som kristent fællesskab.

    Hvem kan du give en bedre dag?

Jens Medom Madsen
Generalsekretær i Indre Mission

Indlægget har været bragt som leder i Indre Missions Tidende nr. 41.

Se tidligere blogindlæg på indremission.dk/blogIndre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter