Moderne mennesker mangler synden - indremission.dk
Moderne mennesker mangler synden
12.02.2016

Moderne mennesker mangler synden

Synd handler ikke bare om, at vi er uperfekte og ikke kan leve op til idealerne, men også om skyld i forhold til Gud
I kirke og missionshus tales der ikke med samme tydelighed om synd som tidligere. Det er vanskeligt at bruge ordet synd i dag, siger vi. Ingen bryder sig om at høre det, og få forstår det.

    Det kommer til at stå i et særligt lys, når gymnasielærer Søren Søberg Poulsen i en meget interessant kronik i Kristeligt Dagblad d. 5. februar med overskriften "Giv mig synden tilbage" skriver, at en hovedårsag til folkesygdomme som stress, angst og depression er, at det moderne menneske mangler synden! Mennesker i dag har ikke længere en erkendelse af, at de er uperfekte.

    Søren Søberg Poulsen skriver, at han som ateist misunder de kristne, som har en indgroet syndserkendelse. Tankegangen er, at uden synd er mennesket selv årsag, hvis det ikke er perfekt. Han kalder det samtidens største byrde og tragedie, fordi det efterlader det enkelte menneske sårbart og ensomt. Unge tror, at det er udtryk for, at de gør for lidt eller gør noget forkert, hvis de ikke kan måle sig med de dygtigste, de mest populære og smukke. Det er min egen skyld, hvis jeg ikke er perfekt og ikke får 12 hver gang.

Forholdet til Gud mangler

Kronikken er interessant, men også problematisk. Jeg tror, han har en pointe. Men han når ikke i mål. Det er en ringe trøst at vide, at jeg ikke er eller skal være perfekt.

    Syndsforståelsen i kronikken er mangelfuld. Synd handler ikke bare om, at vi er uperfekte og ikke kan leve op til idealerne. Skyld-aspektet i forhold til Gud mangler. Det er naturligt for en ateist, som ikke regner med, at han skylder nogen livet. Men jeg er overbevist om, at det efterlader det moderne menneske med endnu større byrder.

    Det moderne menneske mangler Gud at stå til regnskab for! Hvor skal jeg gå hen, når jeg knuges af oplevet skyld? Når jeg ikke længere er i stand til at lukke øjnene og tro på bortforklaringer, men må se skylden i øjnene. Mennesket bliver først helt og frisat, når synden bliver skyld, og når tilgivelse findes!

Peter Nord Hansen
Vicegeneralsekretær i Indre Mission

Indlægget har været bragt som leder i Indre Missions Tidende nr. 6.Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter