Mød modstand mod IM med humor - indremission.dk
Mød modstand mod IM med humor
01.04.2016

Mød modstand mod IM med humor

Lad os ikke blive for selvhøjtidelige når vi møder konflikt, modstand eller hånlige bemærkninger




Den seneste tid er Indre Mission blevet omtalt i forskellige negative vendinger i medierne. Det er ikke noget nyt – og sikkert heller ikke sidste gang. Både som bevægelse og begreb udtaler journalister, politikere og andre godtfolk sig om IM. Det er dog ikke altid nemt at genkende billedet af vores bevægelse.

    Vi skal i disse situationer huske at holde hovedet koldt og hjertet varmt samt lade livet få lov at rummes med humor. Når konflikt, modstand eller hånlige bemærkning leveres imod os, så lad os ikke blive for selvhøjtidelige. Måske er der smådele af sandhed i det billede af os, vi møder i beskrivelsen fra personer, der ikke direkte kender IM? Sandsynligvis kan vi lære nyt og om ikke andet, kan vi overveje, hvordan vi kommunikerer om livet og tiltagene i IM. Modstand og hånlige bemærkninger båret af uvidenhed eller andre intentioner, skal vi håndtere med oprejst pande.

IM er kendetegnet ved humor

IM er kendetegnet ved også at rumme store mængder af humor ved vores sammenkomster og i de ugentlige fællesskaber. Lad denne veludviklede humor få lov til at leve også i de dage, hvor vi skal lægge øre og ryg til bemærkninger, der ikke er positive om os. Humor letter megen modvind!

    Når det er sagt, skal vi heller ikke afholde os fra at arbejde på en positiv dagsorden, når IM omtales i medier. Det kan være med til at åbne missionsmuligheder. Derfor er der grundlag for at konfrontere usaglige og urigtige udtalelser, så de ikke står i vejen for et givende møde mellem mennesker.

Grund til frimodighed

Vi vil forkynde Kristus i Danmark, og det kan møde modstand. Men lad os i fællesskab opmuntres med samling om bibel og bøn samt lade humoren smitte imellem os.

    Der er alle grunde til med frimodighed, glæde og stolthed at tale stort om vores Herre og Frelser samt det fællesskab, vi i IM er en del af. Når modstand møder os, skal vi også der stå sammen med opmuntring.

Jens Medom Madsen
Generalsekretær i Indre Mission

Indlægget har været bragt som leder i Indre Missions Tidende nr. 13.

Se tidligere blogindlæg på indremission.dk/blog



Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter