Seksuel minoritet - indremission.dk
Seksuel minoritet
08.09.2017

Seksuel minoritet

Seksualmoralen er blevet en prøvesten for det moderne frisind og den politiske korrekthed
Da DR forleden sendte programmet Nærradiofonien, hvor Mads Steffensen og Jakob Riising i pinsen besøgte Å-festival, kom det til at handle meget om sex og om rammer og grænser for sex. Ikke fordi det er en hovedsag for de unge kristne, men fordi det åbenbart bliver sværere og sværere for det omgivende samfund at forstå de kristne moralværdier, som vi henter i Bibelen. Her personificeret ved de to undrende TV-værter.

Ude af trit

Det mest omtalte interview i programmet var med Johannes, der ærligt fortalte om at være homoseksuel og samtidig holde fast i Bibelens afvisning af homoseksuel praksis. Et interview, som DR gav en fin og respektfuld behandling. Tak for det.

    Alligevel sidder jeg tilbage med en stærk oplevelse af, at vi, i den bibelkristne del af kirken, har overtaget pladsen som "seksuel minoritet". Den seksualmoral, som Indre Mission støtter og opmuntrer til, var for blot 50 år siden almindelig udbredt og anerkendt i det danske samfund. Men i dag er overbevisningen om, at sex hører hjemme i ægteskabet, blevet et tegn på, at vi er helt ude af trit med den offentlige samfundsorden.

    Hvor det tidligere var LGBT, der som seksuel minoritet måtte kæmpe for deres anerkendelse, er det i dag vi bibelkristne, som må slås for ganske almindelig respekt og forståelse for, at vi ikke tror på fri og uforpligtende sex. At god og tryg sex, såvel som børn og familieliv, trives bedst i ægteskabet mellem en mand og en kvinde.

De bedste rammer

Mange forbinder i dag Indre Mission med et nej til det gode og frie liv. En fordom, som de unge på Å-festival tydeligvis ikke kunne genkende sig selv i. Og et forhold, som Nærradiofonien, trods sit fordomsfulde udgangspunkt, også var med til at nuancere.

    I virkeligheden er det jo os bibelkristne, som sætter sex højest. Så højt, at vi passer på den og værner om den og ønsker at give den de bedste og tryggeste rammer at udfolde sig i. Det er værd at kæmpe for.

Asbjørn Asmussen
Kommunikationschef i Indre Mission

Indlægget har været bragt som leder i Indre Missions Tidende nr. 36.

Se tidligere blogindlæg på indremission.dk/blogIndre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter