Sex før ægteskabet - indremission.dk
Sex før ægteskabet

04.05.2018

Sex før ægteskabet

Der er velsignelse ved at følge Bibelens vejledning
Vi bliver bestemt ikke forstået i det danske samfund, når vi fastholder, at det er rigtigt og sundt at vente med den seksuelle forening, til man er gift. Men i mange kristne miljøer er der i dag også sket så store ændringer i synet på ægteskabet, at man heller ikke her finder den store forståelse.

    I mange kristne ungdomsmiljøer er det svært at tale om. Forældre taler ikke med deres unge, og de unge taler ikke med hinanden. Man vil ikke fremstå som moralister eller støde sine børn eller venner fra sig.

Find andre løsninger

Jeg synes, at det er en stor udfordring, og jeg mener, vi skal bryde tavsheden og tale om det, som det er. Vi skal åbenlyst støtte dem, som ønsker at finde løsninger som alternativ til at sove sammen, når kæresten er på besøg, eller når man tilrettelægger ferierejser m.m.

    Jeg vil opmuntre kristne ledere og forældre til at tale med de unge om betydningen af at vente med at dele seng og tilbyde dem konkrete praktiske løsninger.

    Valgmenighedspræst i Aarhus Daniel Lind skrev for nogle måneder siden om emnet. Han skrev bl.a, at en sund kærestetid er en proces frem mod en fuldstændig forening i ægteskabet. Kærestetiden skal bruges til at lære hinanden at kende og måske gå hver til sit, hvis det viser sig at være det rigtigste.

    Han fortsætter med at skrive om, at det formodentlig kunne hjælpe adskillige par med at få en bedre, friere og kærligere kærestetid, hvis de venter med at dele seng.

Gå imod strømmen

Videre opfordrer Daniel Lind alle – og især ledere i kirken – til at være tydelige om, hvordan man er kærester på en sund måde – uden at sove sammen, som ægtepar gør. Også når det handler om rejser og ferieture. Overvej det en ekstra gang, og gå imod strømmen i samfundet. For eksempel når der bliver postet billeder og delt historier på de sociale medier.

    Daniel Lind slutter med at opfordre til at vente med at dele seng, til man bliver gift og dermed bekræfter, at man vil binde sig til hinanden.

    Det er altid forbundet med velsignelse at følge den bibelske vejledning – også i synet på ægteskab og sex.

Peter Nord Hansen
Vicegeneralsekretær i Indre Mission

 

Indlægget har været bragt som leder i impuls nr 9.Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter