Slip bibelen løs - indremission.dk
Slip bibelen løs

29.11.2019

Slip bibelen løs

En ny bibeloversættelse giver nye muligheder for at forstå og dele bibelens budskab
Når Bibelselskabet i marts 2020 udgiver hele Bibelen i en ny oversættelse – Bibelen 2020 – er det en god anledning til at sætte nyt fokus på at læse i Bibelen. Både for kirkevante og andre, som allerede er fortrolige med Bibelens tekster, og ikke mindst for nye bibellæsere. Det er nemlig hensigten med at udgive denne mere læsevenlige oversættelse, at det gerne skal motivere nye læsere til at åbne Bibelen og dermed give flere mulighed for et møde med Bibelens budskab.

Ikke autoriseret

Allerede nu er der en del opmærksomhed omkring udgivelsen, og nogle spørger, hvad vi skal forvente af denne oversættelse.

    Det er ikke en ny autoriseret oversættelse. Det er derimod et grundigt forsøg på at gøre Bibelens budskab og fortællinger mere tilgængelige i en oversættelse, der flyder bedre sprogligt og begrebsmæssigt, men som til gengæld ikke er helt så tekstnær (ord til ord), som den autoriserede oversættelse.

    Ingen oversættelse kan hævde at være den helt rigtige. Det er jo netop oversættelse, og når man oversætter, tager man nogle valg, som kan diskuteres. Det gælder naturligvis også i denne oversættelse, som ud over at have valgt et friere forhold til de enkelte ord i teksten, også har valgt at oversætte nogle af de centrale begreber i det bibelske univers med ord, som danskere uden indgående kendskab til det kristne budskab vil have lettere ved at forstå.

Nye indsigter og oplevelser

Jeg vælger at tage imod denne oversættelse som et kærkomment supplement til den autoriserede oversættelse. Som sådan kan den være med til at give os, der er fortrolige med oversættelsen fra 1992, nye indsigter og nye oplevelser med det bibelske budskab. Og ikke mindst bliver den forhåbentlig årsag til mange nye bibellæsere.

    Bibelselskabet har brugt mange kræfter på oversættelsen, men bruger nu også en del kræfter på at gøre dette til en anledning for nye bibellæsere. Og her synes jeg, vi skal gå helt med og gøre alt, hvad vi kan for at gribe de muligheder, vi får, for at sætte fokus på Bibelen i det nye år.

    Lad os sammen gøre 2020 til Bibelens år! Lad os gøre det ved at give Bibelen til mennesker omkring os og ved at tilbyde at læse i den sammen med dem.Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter