Tag dog sløret bort - indremission.dk
Tag dog sløret bort

Det er muligt, at TV2 kommer bag sløret på muslimer, men de trænger til at tage deres eget stereotype slør bort, når de omtaler kristne i Danmark

14.03.2016

Tag dog sløret bort

Det er muligt, at TV2 kommer bag sløret på muslimer, men de trænger til at tage deres eget stereotype slør bort, når de omtaler kristne i Danmark
TV2 har i dokumentarserien "Moskeerne bag sløret" sat fokus på integration af muslimer i samfundet. Ved hjælp af skjult kamera og to muldvarpe har journalister afsløret, hvad imamer i flere moskéer rådgiver til. Det er åbenlyst, at udmeldingerne står i kontrast til, hvad de ellers siger offentligt. Uærlighed og tvetungede udsagn har skabt en troværdighedskrise og skadet integrationsprocessen.

Jeg finder det vigtigt i åndsfrihedens navn at give muslimer en reel plads i vores samfund og udvise religionsfrihed. Men muslimer sætter åndsfriheden under pres, når de indfører sharia. Man taler nok om grundlovsrettigheder – til egen fordel – men underkender reelt samhørigheden med det danske samfund og tilskynder til parallelsamfund.

Uvidenhedens røst

Den 10. marts havde TV2 en debat, styret af værten Cecilie Beck. Med største selvfølgelighed sammenlignede hun her de afslørede rabiate muslimske synspunkter med bl.a. Indre Mission. Endda så meget, at landets kultur- og kirkeminister måtte gå i rette med hende for åben skærm – uden at det lod til at have større virkning.

Det er muligt, at TV2 kommer bag sløret på muslimer, men journalisterne (og andre) trænger til at tage deres eget stereotype og uredelige slør bort, når de omtaler kristne i Danmark.

Anstændighed efterlyses

Indre Mission har aldrig ønsket at understøtte et parallelsamfund, men forkyndt og opmuntret til et liv med Gud og for andre, hvor man ærligt og pligttro tager ansvar for det danske samfund og samtidig åbenlyst vedgår sine kristne værdier. Den store betydning, det har haft for det danske samfund, er påvist i flere historiske værker.

Det er underligt at opleve, at åndsfriheden er blevet så indskrænket, at man uden slinger i valsen fremstilles usympatisk, hvis man falder ved siden af den offentlige kulturradikale og religionskritiske intolerance.

Det kunne være befriende, hvis den ensidige og fordomsfulde holdning hos mange journalister i omtalen af kristne blev ændret og antog en anstændig rolle. Den anbefaling er hermed givet.

Hans-Ole Bækgaard
Formand for Indre Mission

Indlægget har været bragt som leder i Indre Missions Tidende nr. 11/12.

TV2's svar på Indre Missions kritik kan læses herIndre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter