Tag godt imod de nye kristne - indremission.dk
Tag godt imod de nye kristne
11.05.2016

Tag godt imod de nye kristne

Asylansøgere, som vil være kristne, er til stor velsignelse i missionshuset
Det er en stor gave at opleve voksne blive døbt og udtrykke glæde og taknemmelighed over at kunne være med i et kristent fællesskab. Begejstringen over Jesus smitter. I Fredericia har vi det seneste år haft den store velsignelse at have en flok iranske asylansøgere, som har fyldt kirkebænkene og stolene i missionshuset. Ved det seneste møde i missionshuset var der mere end 30 iranere.

    I den seneste tid er flere asylansøgere blevet døbt hver søndag. De har trofast fulgt kristendomsundervisningen hver uge som forberedelse til dåb. I missionshuset har de med deres smil, taknemmelighed, glæde og vidnesbyrd været med til at åbne vores fællesskab med flere farver og anderledes sang og kultur. Det har gjort vores fællesskab mere åbent. Alt i alt en stor rigdom. Noget tilsvarende oplever vi i øvrigt i en del andre byer. Hvor mange, der er tale om, ved jeg ikke, men det er formodentlig nogle hundrede.

De skal begynde forfra

Men der er et men! I takt med at de får opholdstilladelse, spredes de rundt i landet og placeres i forskellige kommuner. Kun sjældent får de selv lov til at have indflydelse på, hvor de placeres.

    Det indebærer, at mange af de nye kristne skal begynde forfra med at finde ind i et kristent fællesskab. Og det er ikke lige let alle steder.

    De vil gerne være en del af det danske samfund og er meget motiverede for at lære dansk. Samtidig har de behov for, at gode sunde kristne fællesskaber tager godt imod dem og giver dem et trygt åndeligt hjem.

Opsøg og inviter

Jeg vil opfordre alle IM-samfund og IMU-afdelinger til at være opsøgende og opmærksomme på, om der flytter nye kristne flygtninge til deres by eller område. Opsøg dem og inviter dem ind i jeres fællesskab.

    Der kan være sproglige udfordringer, men de behøver ikke at forstå alt, hvad der foregår. De glæder sig bare over at måtte være en del af fællesskabet. Og så skal de jo nu lære det danske sprog og den danske kultur at kende. Her kan vi bidrage ved blot at være sammen med dem.

Peter Nord Hansen
Vicegeneralsekretær i Indre Mission

Indlægget har været bragt som leder i Indre Missions Tidende nr. 19.

Se tidligere blogindlæg på indremission.dk/blogIndre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter