Tag medansvar - indremission.dk
Tag medansvar

24.11.2017

Tag medansvar

Det må være vores ambition, at bekendende kristne er overrepræsenteret i det politiske arbejde
Denne leder skrives tre dage før kommunalvalget, og den læses efter valget.

    I disse dage har en lang række borgere afsluttet deres ihærdige forsøg på at komme i det ene eller det andet råd med henblik på at tage et medansvar for det lokale folkestyre. Et medansvar for, hvordan vi indretter os lokalt, og hvordan vi prioriterer og fordeler ressourcerne til fælles gavn.

    Uden at vide det med sikkerhed har jeg en klar fornemmelse af, at det er ganske få troende mennesker, der lader sig opstille til disse råd. Forholdsvist få kristne engagerer sig i politik generelt.

Medansvar for det fælles liv

Jeg er overbevist om, at det vil være godt og gavnligt for vores samfund, hvis mange med et bibelsk syn på mennesket og med kristne værdier engagerer sig og tager et medansvar for vores fælles liv med hinanden i det nære og på landsplan.

    Det allermindste, vi kan gøre, er at stemme, når der er valg. Det bør alle kristne gøre. Men nu er det tid for mange til at beslutte at engagere sig politisk i den ene eller anden sammenhæng med henblik på at blive klar til at lade sig opstille til næste valg. Det er naturligvis ikke alle, der skal gøre det, men mange har både evner og muligheder, som de bør bruge i et stykke politisk arbejde.

Falske modsætninger

Mange af os har måske lettere ved at engagere os i det kristne arbejde. Vi synes, det har et større og væsentligere perspektiv at være med til at lede mennesker til Jesus, end at drøfte hvordan kommuneskattepengene skal fordeles. Men det er ikke rigtigt at stille de to forhold op imod hinanden. Det er meget væsentligt, at der er mange, der tager medansvar i det kristne arbejde. Men det er også vores kald som kristne at tage et konkret politisk medansvar for, hvordan vi fx behandler vores børn, ældre, syge og udsatte i den by og kommune, hvor vi bor.

    Det må være vores ambition, at bekendende kristne er overrepræsenteret i det politiske arbejde. Derfor håber jeg, at mange nye vil tage det ansvar på sig og begynde at skabe grundlag for at blive valgt til enten folketing, regionsråd eller byråd næste gang, der er valg.

Peter Nord Hansen
Vicegeneralsekretær i Indre Mission

Indlægget har været bragt som leder i Indre Missions Tidende nr. 47.

Se tidligere blogindlæg på indremission.dk/blogIndre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter