Velkommen til Danmark - indremission.dk
Velkommen til Danmark
08.01.2016

Velkommen til Danmark

Den bedste måde at integrere flygtninge på er at byde dem velkommen i foreningslivet
I starten af december måned var jeg til delegeretmøde i Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) i København. Det er en stor og vigtig paraply, som samler rigtig mange børne- og ungdomsorganisationer under sig. Pt. repræsenterer DUF små 600.000 børn og unge – herunder også Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler. Ét af punkterne på dagsorden til delegeretmødet var, at vi i DUF i samlet flok vedtog fem udtalelser, som vi gerne vil sætte på dagsordenen i den offentlige debat og sammen markere, at vi er enige om.

Vi vil være med til at gå forrest

"Dansk foreningsliv byder flygtninge velkommen." Sådan lød overskriften på en af udtalelserne. Det sidste halve år har vi i Danmark været udfordret af at skulle tage imod mange mennesker, som er kommet til vores land på flugt. Det har vi hørt mange holdninger til – og politikerne har givet mange og forskellige løsningsforslag på denne udfordring. På delegeretmødet i DUF var vi enige om at sige, at vi vil være med til at gå forrest og vise, at det er muligt at tage imod mennesker i nød og integrere dem i Danmark. Og den bedste måde at integrere flygtninge på er at byde dem velkommen i foreningslivet.

Søndagsskolerne byder alle børn velkommen

Jeg er bare så glad for netop denne udtalelse fra delegeretmødet. Hvor er det vigtigt, at vi i vore sammenhænge også åbner vores fællesskaber for de mennesker, der kommer til vores land. Netop i klub- og missionsarbejdet rundt omkring i missionshuse og kirker kan vi møde flygtninge netop der, hvor de er. Vi kan møde dem med varme hænder og hjerter og lade dem mærke, at de er velkomne her. Jeg tror, at sådan en velkomst kunne få afgørende betydning ikke blot for integration, men også for menneskers evighed.

    Lad 2016 være året, hvor vi øver os i at sige velkommen, når nogen banker på vores dør.

    Godt nytår!

Brian Nissen
Landsleder i DFS

Indlægget har været bragt som leder i Indre Missions Tidende nr. 1.Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter
Få vores nyhedsmail med: