Vi er her for at hjælpe - indremission.dk
Vi er her for at hjælpe
25.08.2017

Vi er her for at hjælpe

Indre Mission må ikke opleves sådan, som jeg oplever min bank
Varerne var blevet scannet ind, og ekspedienten sagde beløbet. Jeg ledte febrilsk i mine lommer – jeg havde glemt min pung. Men jeg vidste, hjælpen var nær. Kun et stenkast fra butikken lå min bank, så jeg bad ekspedienten om at gemme varerne, og så ville jeg straks være tilbage.

    Fortrøstningsfuld begav jeg mig over i banken, hvor jeg dog fik en nedslående besked: Vi har lukket kassen, og derfor kan man kun få penge, hvis man har et kort, man kan bruge i automaten. Slukøret gik jeg fra banken. Hvad er det for en bank, som ikke vil hjælpe deres kunder med pengesager?

Ingen mønter

I sidste uge ville min kone så veksle nogle mønter, som en vittig fødselsdagsgæst havde givet os. Igen var bankens besked: Nej vi kan desværre ikke hjælpe, vores bank tager ikke imod mønter. Enkelte andre banker i byen ville gerne – for et fyrsteligt gebyr selvfølgelig.

    Igen må jeg spørge: Hvad er det for en bank, der ikke vil hjælpe deres kunder med pengesager? Er det ikke det, de er sat i verden for? I stedet for at yde sine kunder service, oplevede jeg en bank, der ikke ville hjælpe.

Hvem vil hjælpe

Hvad med Indre Mission, hvad med dig og mig – sker det samme, som skete med banken?

    Vi er sat i verden for at fortælle mennesker i Danmark om Jesus. At lede mennesker hen til Jesus gennem ord og handlinger. Ordet mission kommer af ordet sendelse. Vi er altså udsendinge - sendt til mennesker her i Danmark med et godt budskab. Men sker det? Lever vi i mission, eller oplever mennesker os som nogen, der ikke vil hjælpe – nogen der har lukket sig om sig selv? Har vi virkelig grebet evangeliet, hvis ikke det rækkes videre?

    Hvem skal fortælle mennesker i din by om Jesus, hvis du ikke gør det? Det er derfor, du er sendt dertil, hvor du bor, der hvor du arbejder osv.

    I IMU er vi optaget af dette under overskriften: Tændt af Gud – Sendt i kærlighed (Tændt & Sendt). Evangeliet tænder os, sætter os i brand og sender os ud med den kærlighed, vi selv er blevet mødt af.

    Lad os være det vi er: udsendinge i Kristi sted (2. Kor 5,20). Lad os fortælle om ham, der aldrig vil støde os bort. Det er det, vi er sat i verden for. 

Tonny Dall Sørensen
Landsleder i Indre Missions Ungdom

Indlægget har været bragt som leder i Indre Missions Tidende nr. 34.

Se tidligere blogindlæg på indremission.dk/blogIndre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter