Vi har brug for nye forkyndere - indremission.dk
Vi har brug for nye forkyndere
05.05.2017

Vi har brug for nye forkyndere

En generation af forkyndere og missionærer er på vej til at takke af
Vil vi komme til at mangle forkyndere i Indre Mission? Denne nød har jeg mødt de sidste par år. Andre gange har jeg hørt, hvor svært flere oplever det at kunne få fat i en taler.

    I de nærmeste år står vi over for, at et større antal forkyndere og missionærer (ca. 15-20) stopper i tjeneste på grund af alder. Denne generation har årligt medvirket ved et stort antal mødeaftener, og hvis de ikke efterfølges af nye kræfter, er det en reel udfordring.

Bede og arbejde for det

Forkyndelsen af Guds ord er afgørende i vores bevægelse. Derfor har vi i ledelsen et ansvar for, at der findes veje fremad. Samtidig vil jeg gerne lægge hen til alle i Indre Mission, at vi bærer med på det fælles ansvar. Vi har brug for at stå sammen om at finde disse veje.

    Først og fremmest må vi bede nye frem. Bede høstens Herre om at sende medarbejdere ud til sin høst. At nogle må høre kaldet, og at vi må opmuntre og opfordre dem til at gå ind i en tjeneste som forkynder. Det kan være i en lønnet tjeneste, som fritidsansat eller som frivillig lægmandsforkynder.

    Ingen er uddannet forkynder på én dag, hvis det endda nogensinde sker. Jeg har kendt flere, som ikke så sig selv som ’en stor forkynder’, men som alligevel begyndte i en tjeneste. Guds Ånd virkede med. Frimodigheden kom i kraft af budskabet og kaldet. Med tiden fik man mere erfaring og kundskab.

På vej sammen

Det er glædeligt at læse i sidste nummer af Indre Missions Tidende, at ni voksne har deltaget i forkynderkursus i region Midt, og et nyt hold begynder til oktober. IMU har haft forkynderskole for unge. Vi skal have mere af det.

    Lokalt kan vi bede forkyndere frem og spørge nogen om at tale. Det er et fælles ansvar, at vi får kaldet, opmuntret og opfordret flere helt konkret – og hjælper dem på vej i kærlighed.

    For tiden oplever vi, at der er mange ansøgere til stillinger i Indre Mission. Vi har et håb og en bøn om, at vi også i de kommende år må opleve mange ansøgere og medarbejdere, der brænder for at forkynde om Jesus til tro og frelse.

Hans-Ole Bækgaard
Formand for Indre Mission

Indlægget har været bragt som leder i Indre Missions Tidende nr. 18.

Se tidligere blogindlæg på indremission.dk/blogIndre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter