Vi må gøre livet lettere for børnefamilierne - indremission.dk
Vi må gøre livet lettere for børnefamilierne
17.06.2016

Vi må gøre livet lettere for børnefamilierne

Mange småbørnsfamilier oplever det som en byrde at være med i det kristne fællesskab. Tænk hvis vi kan få det vendt om
Vi taler meget om børnefamilierne i Indre Mission. Det gør man også i andre sammenhænge og generelt i det danske samfund. Børnefamilier i dag er pressede. Det er vanskeligt at få det hele til at hænge sammen. Der er så mange forventninger fra mange forskellige vinkler omkring børnene.

    Og så er børnene blevet livsprojektet, som bare skal lykkes. Det på en måde, som er en kæmpe belastning både for forældre og for børnene.

    Der skrives og tales meget om alt det i vores samfund, der ligger bag de vilkår, børnefamilierne lever under i dag. Men mange af os, der har voksne børn eller måske børnebørn og oldebørn, kan have svært ved at forstå, hvorfor det er blevet så vanskeligt. Vi kan have svært ved at forstå, at mange børnefamilier har så svært ved at få det hele til at hænge sammen.

Vi skal forstå

Men vi skal forstå det! Vi har en forpligtelse til i det mindste at prøve at forstå det. Det er meget væsentligt i Indre Missions arbejde lokalt, at vi sammen gør os umage med at tilpasse rammerne i vores arbejde, så børnefamilierne med glæde kan være med – og måske endda opleve det som en lettelse i hverdagen at være med i et lokalt IM-fællesskab.

    Jeg tror, mange oplever det som en byrde eller tung pligt at være med i det kristne fællesskab. Tænk hvis vi sammen kan få det vendt om. Tænk om det kristne fællesskab netop kunne blive det, der gør årene med små børn lidt lettere!

En lille konkret hjælp

Begynd med at læse og drøfte den lille pjece som Indre Missions Familiearbejde udgav. Pjecen hedder Børnefamilien og er skrevet af Lene Rønne og Steen Møller Laursen. Den kan rekvireres hos sidstnævnte, som er landsleder i familiearbejdet og på Indre Missions sekretariat.

    Her får vi en lille konkret hjælp til at forstå børnefamiliernes situation af én, der selv er mor i en børnefamilie, og vi får mange gode idéer og overvejelser om, hvordan vi kan arbejde på at tilpasse arbejdet lokalt, så børnefamilier kan og vil være med.

Peter Nord Hansen
Vicegeneralsekretær i Indre Mission

Indlægget har været bragt som leder i Indre Missions Tidende nr. 24.

Se tidligere blogindlæg på indremission.dk/blogIndre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter