Vi skal ikke skabe os selv - indremission.dk
Vi skal ikke skabe os selv
09.12.2016

Vi skal ikke skabe os selv

Det er et kerneløst samfund, der henviser os til selv at skulle vælge mellem 71 forskellige kønsidentiteter
På den danske version af Facebook kan man stadig kun vælge mellem, om man er mand eller kvinde, når man skal indtaste ens grundlæggende oplysninger. Men hvis man f.eks. bor i England, kan man vælge mellem 71 forskellige køn f.eks. Bi-kønnet, transmaskulin, polykønnet, toåndet-person osv.

Det sande jeg

Hvorfor Facebook har givet denne mulighed, svarer Facebooks politiske direktør i UK Simon Milner på: ”Det er en prioritet for os at sikre, at vores brugere føler sig komfortable, og at de kan være deres sande selv, mens de bruger netværket” (min oversættelse)

    Formålet med at definere 71 forskellige køn er for Facebook altså, at man skal have mulighed for at være den man i virkeligheden er, uden man skal passe ned i en kasse, hvor man ikke nødvendigvis føler sig hjemme. Om noget lignende vil kunne ske i Danmark, er uvist, men udviklingen går for mig at se i den retning.

    Biologisk set vil der nok stadig være stor enighed om, at der er to køn, men kigger man på kønsidentitet ud fra et sociologisk perspektiv, vil man også i Danmark kunne finde mange typer. Også allerede nu.

Et kerneløst samfund

Jeg er på ingen måde ude på at miskreditere de mange danskere, der kæmper med deres kønsidentitet. Men at vi kan definere 71 forskellige køn, ser jeg som et udtryk for, at vi lever i et kerneløst samfund, hvor hver enkelt selv skal afgøre, hvem de i virkeligheden er, og hvad de føler sig som.

    Bibelens budskab er et andet: Jeg er fri fra at skulle definere og skabe mig selv, jeg får at vide, at jeg er underfuldt skabt og elsket, som den jeg er - med alt hvad jeg er. Det budskab har magt til at forandre mennesker og i sidste ende at forandre vores samfund. I mødet med Bibelens budskab vil mange mennesker stadig kæmpe med deres kønsidentitet. Men i det møde befries vi fra selvets tyranni, og dette selv at skulle definere, hvem vi er. Der får vi givet en kerne, et selv af ham, der definerer alt.

    Lad os møde alle de kønne mennesker, der findes i vores land, som Guds underfulde skabninger med det budskab. Også dem der definerer deres køn anderledes, end vi selv måtte gøre.

Tonny Dall Sørensen
Landsleder i Indre Missions Ungdom

Indlægget har været bragt som leder i Indre Missions Tidende nr. 49.

Se tidligere blogindlæg på indremission.dk/blogIndre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter