Vi vil ikke være enige om alt - indremission.dk
Vi vil ikke være enige om alt
10.11.2017

Vi vil ikke være enige om alt

Målet er ikke fællesskaber, der ensretter, men fællesskaber, der giver plads til forskellighed
Særligt ved to anledninger har jeg for nylig drøftet begrebet frihed i Indre Mission. Friheden til at være forskellige, både som personer, i udtryksform, med politiske holdninger osv. Først ved det åbne hovedbestyrelsesmøde i september og igen da vi på Indre Missions Hus for nylig havde besøg af eleverne fra vores bibelskole, Børkop Højskole. Her blev det debatteret, hvordan fællesskaberne i IM er rummelige – eller mangler rummelighed.

Forskellige veje

Der skal være plads til en sund forskellighed i vores fællesskaber. Der skal være plads til at gå forskellige veje – også i noget så banalt som påklædning, tatoveringer, sprog med mere.

    Som missionsbevægelse ønsker vi at nå tidens mennesker. Derfor vil der forventeligt (og forhåbentligt) komme folk i vores fællesskaber, der ikke har en familiestruktur, et sprogbrug eller teologiske anskuelser, der falder i hak med det, vi oftest hører og ser i fællesskabet. Og det skal der være plads til.

    Målet er ikke fællesskaber, der ensretter, men fællesskaber, der giver plads til forskellighed, samtidig med at vi sammen retter fokus mod Jesus Kristus. Det er Kristus, der skaber enhed i Indre Mission, og med ham lader vi os lede af Bibelen. Vi har et fælles fokus, men med stor forskellighed i personligheder.

Værn om rummeligheden

Der skal i IM være frihed til at kunne tænke og tale frit. Det gælder også om de ting, der er vanskelige. Det kan være tvivl, depression, sygdom, sårbarhed, og det kan være udfordringer med at forstå Guds ageren i denne verden. Vi har brug for, at vi kan tale om hele menneskelivet, både om de glæder og de udfordringer det giver at leve med Jesus.

    Hvis dit fællesskab er præget af mangel på plads til frihed, så italesæt det og arbejd med på forandring. Rummeligheden skal vi værne om – og fællesskaberne skal være kendt for den indbyrdes kærlighed!

Jens Medom Madsen
Generalsekretær i Indre Mission

Indlægget har været bragt som leder i Indre Missions Tidende nr. 45.

Se tidligere blogindlæg på indremission.dk/blogIndre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter