Vigtigt med åbne hjem og fællesskaber - indremission.dk
Vigtigt med åbne hjem og fællesskaber
31.03.2017

Vigtigt med åbne hjem og fællesskaber

Lad os prioritere nærværet og opmærksomheden frem for de høje ambitioner
Ønsker vi forandringer i vores liv, begynder de som regel hos os selv. Det kan også være grunden til, at de er så vanskelige at få sat i værk og fastholde.

    For en håndfuld år siden, da min kære kone og jeg talte om fremtiden som kommende ægtefolk, talte vi også om, hvilke værdier vores hjem skulle have. Vi så for os et åbent og gæstfrit hjem, hvor vi ville være bevidste om at invitere mennesker og have tid til andre.

    Det har ikke ændret sig, men virkeligheden har ikke helt afspejlet den gode intention. For hverdagen med barn, arbejde og mange forskellige gøremål samt bevidst tid til hinanden, kræver sit. Dertil kommer, at mange vaner – såvel gode som dårlige – sætter sit præg og forhindrer os i at praktisere vores værdier.

Gør det simpelt

Vi kan selvfølgelig lade stå til og mene, at det ikke kan være anderledes, eller vi kan være selvkritiske og tage beslutsomme valg. Det sidste er tilfældet for os. En af hindringerne har været vores høje ambitioner. Vi vil gerne gøre det så godt som muligt, så det ofte synes vældig kompliceret – og vi har derfor opgivet. Simpelt er et af de nye nøgleord til en ændret praksis.

    Eksempelvis vil vi en del flere gange invitere nogen til aftensmad eller kaffe, især nye i vores kristne fællesskab, naboer, nogle i venneflokken eller familien, som vi ikke får set så tit, eller nogen vi lige tilfældigt (som det jo nok ikke er) møder på vores vej.

Forandring begynder hos os selv

Det har betydning at invitere nogen ind i sit hjem og sit liv – på hjemmefronten eller i det kristne fællesskab i missionshus og menighed. Det er desværre et kendt fænomen i dansk kultur, at vi er lidt for dårlige til at henvende os til andre.

    Må vores hjem og fællesskaber afspejle en anden virkelighed. Ikke mindst så nye i fællesskabet – og særligt nye kristne brødre og søstre – oplever sig mødt, og vi i praksis giver rum for samtaler og oplevelser med andre i vores liv.

    Der er basis for forandring her, både i vores kristne fællesskab og på hjemmefronten. Det begynder hos os selv, det begynder hos mig.

Hans-Ole Bækgaard
Formand for Indre Mission

Indlægget har været bragt som leder i Indre Missions Tidende nr. 13.

Se tidligere blogindlæg på indremission.dk/blogIndre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter