Vold i familien er udbredt - indremission.dk
Vold i familien er udbredt
25.11.2016

Vold i familien er udbredt

Vi skal reagere, når vi hører om vold mod børn
Ifølge de nyeste tal fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd (SFI) oplever hvert 6. barn vold i hjemmet. Det svarer til 3-4 børn i hver skoleklasse.

    Børns Vilkår fortæller, at deres Børnetelefonen har haft over 4000 samtaler i løbet af tre år, som har handlet om vold mod barnet. Børnene fortæller om at blive skubbet, rusket, skoldet, slået med knytnæver og forskellige genstande og endnu værre ting.

    Selv om det er 20 år siden at revselsesretten blev afskaffet, er der alt for mange børn der udsættes for vold. Det er virkelig uhyggeligt at tænke på, at omkring fire børn hver eneste dag oplever vold i sådan en grad, at de ser sig nødsaget til at ringe til Børnetelefonen for hjælp. Hvor er de trygge voksne omkring de børn?

    Volden påvirker selvsagt børnene i høj grad. De er bange for, hvornår det sker igen og får en følelse af, at de ikke er gode nok og måske selv er ude om det. Og flere børn skammer sig over det og bliver hjemme fra skole og fritidsaktiviteter, ind til de blå mærker væk.

Vi har et ansvar

Hvis vi tænker, at det ikke er noget der sker hos os, tager vi desværre fejl. Vold i familien er et udbredt problem i hele Danmark og sker i alle samfundslag, og med stor sandsynlighed også inden for kristne miljøer. Derfor har vi et ansvar over for de børn, vi er i kontakt med i børneklubben, sportsforeningen eller andre steder, hvor der kan skabes tillidsfulde relationer.

    Vi må stille os til rådighed som trygge voksne, som børnene kan gå til, hvis de har brug for at snakke. Og det forpligter selvsagt at lægge øre til det, barnet fortæller. Måske hører du noget, som du er nødt til at reagere på, for alle er forpligtet til at indberette vold mod barnet, også selv om det er fortalt i en situation, hvor der normalt er tavshedspligt.

    Vi skylder børnene at være der for dem i alle situationer. For børnenes skyld.

Steen Møller Laursen
Landsleder i DFS

Indlægget har været bragt som leder i Indre Missions Tidende nr. 47.

Se tidligere blogindlæg på indremission.dk/blogIndre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter