Coronadiakoni - indremission.dk
Coronadiakoni

Vi vil hjælpe hinanden godt igennem coronaperioden

Diakoni betyder tjeneste, men hvordan tjener vi hinanden i en tid, hvor alt er lidt anderledes end normalt? 

Vi har samlet en række praktiske ideer, som kan bruges til at vise omsorg for hinanden i perioden med corona. Det kan f.eks. være en nabo, en familie i dit barns omgangskreds, en person i dit kristne fællesskab, som har det svært i denne tid.

Har du en god ide?


Kontakt

Margit Ahlefeldt Simonsen
Diakonikonsulent

T: 24 49 09 79
E: Send mail


Ideer til omsorg for andre

Sådan kan du vise lidt ekstra kærlighed og omsorg til andre i denne tid:

  • Ring til dem du tænker på. Gør tanke til handling og få en hverdagssnak om alt det, der fylder i en tid, hvor vi forsøger at begrænse besøg.
  • Drik kaffe eller spis sammen via videoopkald. Brug f.eks. Messenger, Facetime eller Skype til at mødes hver for sig og hyggesnakke, imens I gør det.
  • Bag en kage og giv den til en ven eller nabo. Det kan godt være vedkommende selv kunne have bagt, men det gør en stor forskel at opleve, nogen tænker på en.
  • Hjælp andre med at handle ind. Ikke alle behøver - eller kan køre i supermarkedet. Tilbyd at hjælpe med indkøb, der hvor hverdagen er ekstra presset, eller der er behov for at begrænse kontakten med andre.
  • Giv et madkram. Lav et måltid mad til dem der f.eks. er syge eller gamle. Det kan også være til dem, der arbejder i sundhedspersonalet og skal påskønnes for den store indsats, de gør for os alle i denne tid.
  • Send en hilsen. Det er altid godt med overraskelser. Det behøver ikke være store ting; det er tanken, der tæller. Lad børnene lave tegninger, perleplader eller andet til dem, I glæder jer til at se igen. Bestil en bog, en buket eller en æske chokolade, som bliver leveret direkte til modtageren.
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Følg vores aktiviteter