Fakta om kirken og Indien - indremission.dk
Fakta om kirken og Indien
Kirken i Gudipadu

Fakta om kirken og Indien

CSCM er en selvstændig missionsbevægelse som virker i kirken Andhra Evangelical Lutheran Church (AELC). Kirkens grundlægger var den tyskfødte præst John Christian Frederick Heyer, som i 1842 kom til missionsområdet Guntur. John Frederick Heyer var udsendt af ULCA (United Lutheran Church in America) som missionær til dette missionsområde i Indien.

Andhra Evangelical Lutheran Church

Kirken blev konstitueret som selvstændig kirke i 1927 i delstaten Andhra Pradesh i Indien. Kirken har 6 stifter, med hver sin biskop. Der er omkring 2,5 million døbte medlemmer fordelt på 5000 menigheder. Der er i AECL 850 præster. Kirken virker i delstaten Andhra Pradesh og på øerne Andamanerne og Nicobarerne i den Bengalske Bugt.

Første lutherske missionærer kom fra Danmark

Bartholomaeus Ziegenbalg og Heinrich Plütschau var de første lutherske missionærer i Indien. De blev udsendt af den danske konge Frederik den IV i 1705 til Trankebar i Indien. Dette nævnes også i AELC’s historie.

Fakta om Indien

Indien har et indbyggertal på 1,24 milliarder mennesker. Heraf er de 366 millioner børn under 15 år. Størstedelen af befolkningen lever i landområder, som ofte er præget af fattigdom. En trediedel af verdens fattigste mennesker lever i Indien.

Sprog

I Indien er der mange forskellige sprog. De officielle sprog er hindi og engelsk. Her foruden er der anerkendte nationale sprog, som tales i de forskellige delstater. I delstaten Andhra Pradesh, hvor bevægelsen CSCM virker er det officielle sprog telugu.

Religion

  • Hinduismen udgør ca. 80,1 % af befolkningen
  • Islam udgør ca. 13,3 % af befolkningen
  • Kristendom udgør 2,3 % af befolkningen
  • Sikhismen udgør 1,8 % af befolkningen
  • Buddhismen udgør ca. 1,5 % befolkningen

Mere information

Anette Maria Ingemansen
Kontakt
Journalist og fritidsforkynder

Anette Maria Ingemansen

82271222

Nyheder

Nu er det igen muligt at sende penge til indisk børnehjem

De penge, der bliver givet til de indiske børnehjemsbørn, når nu igen frem[mere]

Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Følg vores aktiviteter