Bag kameraet i det virtuelle missionshus - indremission.dk
Indre Missions Tidende

27.05.2020

Bag kameraet i det virtuelle missionshus

Hver torsdag følger flere hundrede med, når der transmitteres online-missionhusmøde fra Indre Missions Hus
Der er stadig en time, til transmissionen begynder, men der breder sig allerede en produktiv spænding i mødelokale 2 på Indre Missions Hus. Tekniker Martin Kristensen har brugt det meste af dagen på at justere lyd og lys i lokalet, og aftenens musikalske indslag, som er optaget på forhånd, ligger redigeret og klar til at blive klippet ind i udsendelsen sammen med en videosekvens fra IM’s formand Hans-Ole Bækgaard.

»Hvor skal jeg stå?« spørger ungdomskonsulent Nikolai Meyer Møller, som er aftenens forkynder. Han bliver straks anvist en plads foran de to opstillede kameraer. Og i anden afdeling, hvor hans ven Peter Møller skal medvirke, skal de sidde på to høje stole ved et bord. Hver af stolenes fire ben er markeret med sort tape på gulvet, så ingen kameraer skal flyttes under optagelserne.

»Så er de to første i kø,« råber kommunikationskonsulent Dorthe Lindbjerg, som hele aftenen har ansvaret for Facebook og YouTube, hvor aftenens møde transmitteres. Der er stadig 20 minutter til mødestart, så der falder et par bemærkninger om, at det åbenbart er vigtigt at sikre sig de gode pladser til et virtuelt møde.

Kø ved indgangen

Selv om det er ottende gang, der sendes missionshusmøde fra Indre Missions Hus, siden missionshusene blev lukket ned den 11. marts, er der stadig nerver på. Og pulsen stiger i takt med temperaturen i lokalet, efterhånden som klokken nærmer sig 19.30.

De medvirkende retter på tøjet. Nikolai har en kæmpe kaffeplet midt på den hvide t-shirt.

»Kan man se den?« spørger han nervøst, og der nikkes bekræftende.

»Godt, for der er en pointe med den.«

Alle i lokalet samles til en bøn om, at teknikken må fungere, og at budskabet må nå ud til diverse skærme rundt om i landet.

»1 minut!« råber teknikeren, og Dorthe Lindbjerg konstaterer, at køen uden for det virtuelle missionshus nu er vokset til 250. De er i gang med at præsentere sig for hinanden i Facebooks kommentarspor, og der er folk fra Brønderslev og Brøndby, Randers og Rødovre, Silkeborg og Slagelse og mange andre steder i landet.

»Ikke dårligt på en aften, hvor der er partilederrunde i tv,« bemærker mødeleder Asbjørn Asmussen, inden han stiller sig i position foran kameraet og byder velkommen.

Plads til fejl

Efter en sang forkynder Nikolai om den gode hyrde, som efterlader sig 99 får for at frelse et vildfarent får.

»På samme måde vil han opsøge og frelse os, når vi begår fejl,« siger ungdomskonsulenten og understreger, at de kristne fællesskaber også bør være steder, hvor der er plads til at begå fejl.

Der sker småfejl i studiet. Én af mikrofonerne går ikke helt klart igennem, og det bliver straks kommenteret på Facebook.

»Så er der en sang på de næste fire minutter,« lyder det fra teknikken, og skuldrene kan sænkes et øjeblik, inden det gælder dialogen mellem Nikolai og Peter. De fortæller om en fælles ven, som forvildede sig væk fra det kristne fællesskab, men kom tilbage, fordi der var plads til ham i fællesskabet. I dag er han missionær i Tanzania.

Til sidst afsløres pletten på Nikolais tshirt. Den er en lille test for at se, om publikum kan abstrahere fra den åbenlyse fejl og fokusere på personen og budskabet.

Efter formandens hilsen og en indsamling på næsten 9000 kr, signalerer Martin, at det hele er overstået, og straks letter den koncentrerede stemning i studiet.

Skulderklap i døren

»Det er meget anderledes at stå foran et kamera,« siger Nikolai. »Selv om jeg ikke plejer at have så meget pingpong med tilhørerne, så betyder det alligevel meget, at jeg kan se dem. At de lytter, nikker og måske griner en enkelt gang. Her har man bare slet ingen føling med det.«

Til gengæld er der mange skulderklap til de to talere på vej ud ad den virtuelle missionshusdør. »Tak for et ærligt vidnesbyrd « og »Hvor var det godt!« skriver nogle af de over 400 personer, som har været forbi missionshusmødet denne aften.

Kom med bag kameraet i denne video (kan også ses ovenfor).

Online møder fortsætter
IM fortsætter indtil videre med at sende online-missionshusmøde hver torsdag kl. 19.30 på Indre Missions Facebookside og Indre Missions YouTube-kanal. Læs mere på indremission.dk/onlinemoeder.


Læs bladet her:
.
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Følg vores aktiviteter