Hvis nogen havde fortalt os om givertjeneste

Det er vigtigt, at vi snakker med hinanden om givertjeneste mener Theresa Damgaard, der støtter IMU med en fast månedsgave

Jeg støtter organisationer med grundholdninger, som jeg kan stå inde for med min tro. Det forklarer Theresa Damgaard fra Odense, der er 25 år og støtter IMU med en fast månedsgave. Hun har en bestemt tilgang til givertjeneste.

»Jeg har fået alt for intet af Gud, og det er jeg sat til at forvalte,« siger Theresa.

»Vi har fået i overflod, og det har jeg lyst til at give videre af. Jeg har ikke brug for, at der står et kæmpe overskud på min konto.«

Hun kommer med to grunde til, når organisationer ikke får en gave.

»Hvis de er alt for påtrængende, og hvis jeg kan se, at de bruger flere penge på administration end på selve projektet,« forklarer Theresa. Hun behøver ikke at vide, hvad hendes gave går til, når hun bare kender organisationen.

»Jeg stoler på, at de kan forvalte det på den rigtige måde. Men hvis jeg støtter en organisation, jeg ikke kender, så er det vigtigt, at jeg får at vide, hvad pengene går til. Ud fra det kan jeg finde ud af, om det er noget, som jeg fortsat vil støtte,« fortæller Theresa, der ikke er interesseret i, om organisationen er glad for, at hun støtter med en gave.

»Det er Gud, der skal æres og ikke mine evner til at give.«

Mere åbenhed

For halvandet år siden blev Theresa gift, og parret brugte noget tid på at få et overblik over deres fælles økonomi. Der var også et punkt, der hed givertjeneste.

»Vi ville gerne finde ud af, hvordan vi bedst kunne forvalte det med at give. I den situation kunne det have været rart, hvis nogen havde sagt til os, hvordan det fungerede for dem,« forklarer Theresa.

Parret aftalte, at de hver måned giver et fast beløb til IMU. »Så skal vi ikke tænke på det, og det er rart,« siger hun.

Theresa går ind for mere åbenhed om givertjeneste.

»Det er vigtigt, at vi snakker med hinanden om givertjeneste, for det kan også være gerninger eller kærlighed,« forklarer Theresa, der ikke kunne forestille sig, at givertjeneste var noget, hun ville tale om med vildfremmede mennesker.

Hun tænker, at det hører til et i fællesskab med gode og nære venner.

»Her vil der være en høj grad af tillid, der gør, at der vil være plads til, at man kan sige, hvor meget man giver, uden at det lyder som pral, og at man ikke behøver at føle skam, fordi man giver forskelligt,« siger Theresa, der har snakket givertjeneste med nære venner.

Læs mere om, hvordan du kan støtte Indre Missions arbejde her. 

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Seneste artikler
500 konfirmander gik i Jesus' fodspor
Otto var én af konfirmanderne, der deltog i påskevandringen ud fra missionshuset Bethesda. Efterfølgende er han blevet endnu mere bevidst om, at det…
Det gavner fællesskabet at man ikke altid går i takt
Vi skal ikke se uenighed som en trussel mod sammenholdet, men som en mulighed for at udvikle et endnu stærkere fællesskab, siger brobygger og debattør…
Vi skal huske på at vi kan tage fejl
For Filip Bangura Fyhn, der er landsleder for IMU, er det vigtigt, at der er plads til forskelligheder og nuancer i de kristne fællesskaber, uden at…

Annoncer