Vi har et ansvar for hinanden - indremission.dk
Indre Missions Tidende

Marie Christine og hendes fire børn sammen med venner på Hadsund Bibelcamping

Foto: Anette Ingemansen
26.07.2019

Vi har et ansvar for hinanden

En familie fra Rwanda var på bibelcamping i Hadsund. Det lod sig gøre fordi mange af IM's venner bar sammen.
»Jeg er stolt over at se, hvad Indre Mission kan tilbyde en flygtningefamilie
af forskellige slags kristne fællesskaber som lejre og bibelcamping i et område, hvor der er langt til store og stærke kristne fællesskaber.«

Det fortæller Cecilie Sønderby Christensen, der glæder sig over det netværk, Indre Mission kan tilbyde Marie Christine og hendes fire børn fra Rwanda.

Familien bor til daglig i Hobro, men kommer oprindelig fra Rwanda. De var
nogle af de sidste FN-kvoteflygtninge, der kom til Danmark i 2016, inden der blev stoppet for modtagelse af kvoteflygtninge.

Cecilie og hendes mand Thomas lærte familien at kende, da de kom i Hadsund Kirke, og de har været sammen i en åben bibelstudiegruppe.

»Jeg tænkte, at vi måtte kunne tilbyde dem at komme på sommerlejr, tværkulturel ungdomslejr, sommerlejr, teenlejr og IMU,« fortæller Cecilie, der for eksempel gav Aars IMU et tip om at hente Marie Christines ældste søn, Christian, så han kunne komme til IMU.

»IMU i Aars tog hurtigt aktion og lavede en kørselsordning mellem Hobro og Aars.«

Ansvar for hinanden

Familien fra Rwanda har lige været med på bibelcamping i Hadsund, og igen var der nogle mennesker, som havde trukket i nogle tråde, for at familien kunne deltage.

Nogle af dem samledes en dag hos Marie Christine og familien i forteltet til den campingvogn, som familien havde lånt af én af de familier, der plejer at deltage i bibelcampingen.

»Jeg har altid et ekstra telt med på bibelcamping, for man ved aldrig, hvem
der får brug for det,« forklarede Birthe Mikkelsen, der havde lånt familien et ekstra telt.

»Det kendetegner os her på bibelcampingen, at vi hjælper hinanden.«

Inger Christensen ved siden af nikkede: »Vi har et ansvar for hinanden, og Gud har velsignet mig med så meget, at jeg sagtens kan give noget af alt det videre.«

Møde kristne i Danmark

Inger var chauffør for to af børnene, da de skulle på juniorlejr.

»Da jeg hørte, at familien manglede en campingvogn for at kunne komme på bibelcamping, opfordrede jeg min søster og svoger til at låne familien deres campingvogn,« fortalte Inger. »Der går ikke lige en bus ud til lejren, så jeg tilbød at køre dem.«

Marie Christines datter, Joackson, var den ene af de to søskende, der på den måde fik mulighed for at komme på juniorlejr.

»Jeg er glad for, at der var nogle, som ville hjælpe mig at komme på juniorlejr, for det betyder meget for mig at være med i et kristent fællesskab og få gode venner,« sagde Joackson.

Hendes mor sad stille og lyttede til samtalen i forteltet.

»Det har betydet rigtig meget for mig og mine børn at møde kristne i Danmark, som har vist os ind i kristne fællesskaber og hjulpet os på forskellig måde,« fortalte Marie Christine.

»I hverdagen er vi meget os selv, så det er rigtigt godt at møde mennesker i det kristne fællesskab som her på bibelcampingen, som vi kan snakke med, hvis vi har problemer. Det er en god hjælp for os at være sammen med andre, som tror på Jesus.«

Netværk af hjælpere

Set fra Cecilies stol har hjælpen været uvurderlig.

»Det gør det meget nemmere at hjælpe familien med at falde til, når der er et så stort netværk af hjælpsomme mennesker, som vi bare kan spørge i missionshuset,« fortæller Cecilie, der selv har mærket betydningen af Indre Missions netværk.

»Der var mange, der sørgede for mig, da jeg var ny. Da jeg var på Hadsund Bibelcamping for første gang, spiste jeg mad i adskillige forskellige fortelte hos familierne, der lå her, og jeg klemte mig ind i et telt hos en fra min IMU.

Mit IMU-fællesskab fik jeg kun kendskab til, fordi der var nogle, der prikkede mig på skulderen og tilbød mig hjælp til at komme med.«Files:
Læs bladet her:
.
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter