Fremgang og tilbagegang for IM i menighedsrådene

Efter det opfølgende afstemningsvalg til menighedsrådene er der enkelte steder blevet ændret på fordelingen af medlemmer

Tirsdag den 17. november var der afstemningsvalg med kandidatlister i 21 sogne i folkekirken. Afstemningsvalgene fandt sted i de sogne, hvor en ny liste udfordrede resultatet af valgforsamlingen den 15. september. I nogle af sognene var der opstillet kandidater med tilknytning til Indre Mission.

I Herning Sogn havde Indre Mission ved valgforsamlingen opnået flertal. »Valgforsamlingslisten« opnåede ved den nye afstemning kun to ud af de elleve pladser i menighedsrådet.

»Det er et skuffende resultat,« lyder den umiddelbare kommentar fra Elin Høyer Hansen, der er aktiv i kirken og det lokale missionshus. Hun fik den ene af de to pladser.

Ikke så langt derfra - i Gjellerup Sogn - fik »Fælleslisten« fire pladser ud af tolv mulige. Det er Indre Mission og KFUM og KFUK, der står bag »Fælleslisten«, og kandidaterne fordeler sig mellem tre fra Indre Mission og en fra KFUM og KFUK.

»Det er en fremgang i forhold til menighedsrådsvalget for fire år siden, hvor vi fik to i menighedsrådet,« fortæller Henrik Kristoffersen, der er ny formand og aktiv i det lokale missionshus.

I Assing Sogn lidt længere sydpå beholdt »Missionshusets liste« et medlem ud af syv i menighedsrådet.

»Det er det samme resultat som ved sidste valg, så det er tilfredsstillende,« forklarer Ejvind Kviesgaard, der fortsætter som næstformand og kasserer.

I Agger i Thy var der afstemningsvalg for første gang siden 1988. Her stillede Indre Mission op på »Kirkelisten« og fik to ud af de fem pladser i menighedsrådet.

»Det er et resultat, som vi er glade for,« siger Hans Erik Nørgaard, der livet igennem har været aktiv i det lokale missionshus og er initiativtager til listen.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
500 konfirmander gik i Jesus' fodspor
Otto var én af konfirmanderne, der deltog i påskevandringen ud fra missionshuset Bethesda. Efterfølgende er han blevet endnu mere bevidst om, at det…
Det gavner fællesskabet at man ikke altid går i takt
Vi skal ikke se uenighed som en trussel mod sammenholdet, men som en mulighed for at udvikle et endnu stærkere fællesskab, siger brobygger og debattør…
Vi skal huske på at vi kan tage fejl
For Filip Bangura Fyhn, der er landsleder for IMU, er det vigtigt, at der er plads til forskelligheder og nuancer i de kristne fællesskaber, uden at…

Annoncer