Fire ud af fem virksomheder kommer ud af 2022 med overskud

Indre Missions virksomheder oplever fremgang efter nogle svære coronaår. Kun en virksomhed har udsigt til underskud i 2022.

2022 blev endnu et rekordår for Mørkholt Strand Camping.

Selv om regnskabet ikke er færdigt, kan virksomhedschef Ingrid Bjerre fortælle, at både Mørkholt Strand Camping, IM-genbrug, Hotel Hebron og Felix Rejser har udsigt til overskud for 2022.

Mørkholt blomstrer

Et stort lyspunkt er Mørkholt Strand Camping.

»Mørkholt Strand Camping er virkelig en solstrålehistorie. 2022 blev endnu et rekordår med hensyn til omsætningen. De tre bibelcampinguger var meget velbesøgte, og desuden er det lykkedes at få flere campister uden for højsæsonen. Den nye hal, Lysningen, har været en meget succesfuld satsning. Når den bliver brugt til for eksempel familiefester, bliver der ofte også udlejet hytter på pladsen,« fortæller Ingrid V. Bjerre.

Hun glæder sig også over, at kristne organisationer og menigheder nu i større grad end tidligere bruger Mørkholt Strand Camping til weekendlejre og kurser.

»Det er en stor glæde at se, hvordan Mørkholt blomstrer.«

IM-genbrug og Hotel Hebron

»Vi var meget spændt på, hvordan det ville gå med IM-genbrug efter coronatiden. Men det er gået godt. Også i 2022 får IM-genbrug et overskud. Selv om vi nogle steder har været nødt til at reducere åbningstiderne på grund af mangel på frivillige medarbejdere, ser det ikke ud til at have påvirket omsætningen,« fortæller virksomhedschefen.

I København er der bygget flere nye hoteller, så konkurrencesituationen på hotelområdet er meget intens, og det mærker man på Hotel Hebron. Hotellet kommer ud af 2022 med et overskud, men det bliver en hel del mindre end før coronatiden.

»På grund af den øgede konkurrence om hotelgæsterne i København, har priserne på hotelværelser været lavere, og sammen med stigende omkostninger påvirker det størrelsen af overskuddet. Heldigvis har Hotel Hebron mange trofaste kunder og en meget høj belægningsprocent. Vi nærmer os den omsætning, vi havde i 2019, og vi glæder os over, at der er stor kundetilfredshed,« fortæller hun.

Felix Rejser er på vej frem

Coronatiden har været meget vanskelig for rejsebranchen. Også for Felix Rejser, som har været igennem en større omlægning af virksomheden.

»Efter nogle udfordrende år kan vi se frem til et overskud i 2022. Vi er lettede og glade, og det giver os nyt mod. Coronatiden var udfordrende at navigere i, og det var nødvendigt at nedskalere for at holde omkostningerne nede. Men nu er Felix Rejser på vej frem,« siger hun.

»Salget af rejser til passionsspillet i Oberammergau blev lavere end forventet. Til gengæld er der kommet godt gang i rejserne til Israel, og de kortere ture i Danmark og til Norge havde også stor tilslutning,« fortæller hun.

Lohse mærker stigende omkostninger

Forlagsgruppen Lohse kommer til gengæld ud af 2022 med et underskud.

»Forlagsbranchen er ramt af øgede omkostninger, for eksempel stærkt stigende papirpriser, og vi har i 2022 prioriteret at få lavet en ny hjemmeside. Udgifterne til dette påvirker også regnskabet i negativ retning, men forhåbentlig kan det være med til at forbedre salget fremover,« fortæller Ingrid V. Bjerre.

Forlagsgruppen Lohse har i 2022 ikke solgt så mange bøger, som man havde håbet på.

»Lige nu ser det ud til, at der er en tendens til, at bøger er noget, man sparer på. Det er en udfordring, men vi arbejder på initiativer, der skal forbedre forlagsgruppens økonomi fremover,« forklarer hun.

»Efter de vanskelige coronaår ser vi nu fremad. Jeg oplever en positiv stemning i vores virksomheder, hvor virksomhedsledere og andre medarbejdere er fortrøstningsfulde og ved godt mod med hensyn til fremtiden.«

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
500 konfirmander gik i Jesus' fodspor
Otto var én af konfirmanderne, der deltog i påskevandringen ud fra missionshuset Bethesda. Efterfølgende er han blevet endnu mere bevidst om, at det…
Det gavner fællesskabet at man ikke altid går i takt
Vi skal ikke se uenighed som en trussel mod sammenholdet, men som en mulighed for at udvikle et endnu stærkere fællesskab, siger brobygger og debattør…
Vi skal huske på at vi kan tage fejl
For Filip Bangura Fyhn, der er landsleder for IMU, er det vigtigt, at der er plads til forskelligheder og nuancer i de kristne fællesskaber, uden at…

Annoncer