IMU’ere skaber debat i medierne

I DR2-programmet Indefra satte Anders Agger troen på dagsorden, da han besøgte Aars IMU.

I programmet, som blev sendt den 15. oktober, følger Anders Agger de unge i Aars IMU og formanden Andreas Kiel Jensen og hans familie. Programmet giver et indblik i IMU med bøn, lovsang, Å-festival og møder. Samtidig viser det også, hvordan de unge IMU’ere fra Aars åbner op for samtale med ikke-troende unge og deres store velvilje for at tale om tro.

    Andreas Kiel Jensen så sin deltagelse i programmet som en god mulighed for at vise Danmark, hvad Indre Mission er:

    »Jeg håber, programmet kan være med til at sætte tanker og refleksioner i gang, og at folk kan blive bedre til at italesætte troen,« forklarede han til P4 Nord op til udsendelsen.

    Spørgsmålet om, hvorvidt Gud kunne sættes højere end kæreste, kone og børn, satte tanker i gang og skabte stor debat på Facebook. Kommentarerne var i første omgang knyttet til Andreas Kiel Jensen og hans far, Egon Kiel Jensens udtalelser om, at de prioriterede deres kærlighed til Gud højere end deres kærlighed til kæreste, kone og børn.

    Emner som onani, tatoveringer, homoseksualitet og begær bliver også taget op i programmet side om side med temaer som død, sorg og evigt liv.

    »Programmet viser et meget autentisk billede af at tro,« siger leder af IMU, Niels Hankelbjerg Mortensen, der på sin Facebookprofil takker DR og Anders Agger for »en god og sober dækning af IMU.«

    Modsat var Facebookkommentarerne til mandagens program på DR2’s Facebook-profil mere præget af mundhuggeri:

    »Bare kom med et gudsbevis, så skal jeg nok klappe hælene sammen og sige »Jonas, du har ret - jeg var dum. Det må du undskylde, « skriver Mads Claus Henriksen på Facebook i tråden, der både debatterer religion, ateisme og ideologi.

    Programmet Indefra med Anders Agger – Indre Missions Ungdom blev sendt på DR2 mandag den 15. oktober og kan genses på dr.dk (direkte link).

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Alt er tilladt men ikke alt er morsomt
Standupkomikeren Jakob Svendsen har ikke mange hellige køer, men tror på en hellig Gud.
500 konfirmander gik i Jesus' fodspor
Otto var én af konfirmanderne, der deltog i påskevandringen ud fra missionshuset Bethesda. Efterfølgende er han blevet endnu mere bevidst om, at det…
Det gavner fællesskabet at man ikke altid går i takt
Vi skal ikke se uenighed som en trussel mod sammenholdet, men som en mulighed for at udvikle et endnu stærkere fællesskab, siger brobygger og debattør…

Annoncer