Kursus i tværkulturel samtale

12 kursister fik ny viden om at formidle evangeliet til venner og andre med en anden kultur og religiøs baggrund

Kursisterne lyttede opmærksomt, men der blev også snakket, når chancen bød sig.

12 kursister deltog i et kursus om kristendomsmaterialet Al Massira. Kurset gav deltagerne praktisk vejledning i at bruge materialet, der er udarbejdet på arabisk og oversat til flere andre sprog. Omdrejningspunktet er 13 videoer, som kursisterne lærte at bruge på den bedste måde.

»Det er vigtigt, at man ikke bare viser videoerne og holder et foredrag. De skal fungere som oplæg til spørgsmål og samtale,« siger Krista Rosenlund Bellows, som er landsleder i Indre Missions Tværkulturelle Arbejde, der havde bestilt kurset.

Videoerne egner sig derfor også bedst til mindre forsamlinger, hvor man kan snakke åbent.

»Det bygger på venskab, og det er ganske væsentligt. Det skal være en gruppe, hvor man har tillid til hinanden,« fortæller en af kursets undervisere, Else Wiwe.

Kursisterne sugede til sig. To af dem var Kirsten og Jan Solgaard.

»Vi har haft tværkulturelle kontakter, også nogle med muslimsk baggrund, og det er godt med nogle redskaber til bedre at forstå deres baggrund, og hvordan vi formidler evangeliet ind i en anden kultur og religiøs sammenhæng,« siger Jan Solgaard.

»Det at komme til tro på Jesus er det mest afgørende for et menneske, noget af det bedste vi kan give, og det vil jeg gerne være med til via det her,« supplerer Kirsten Solgaard.

Det er 11. gang, kurset er blevet afholdt, og 127 kursister har indtil videre deltaget.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
500 konfirmander gik i Jesus' fodspor
Otto var én af konfirmanderne, der deltog i påskevandringen ud fra missionshuset Bethesda. Efterfølgende er han blevet endnu mere bevidst om, at det…
Det gavner fællesskabet at man ikke altid går i takt
Vi skal ikke se uenighed som en trussel mod sammenholdet, men som en mulighed for at udvikle et endnu stærkere fællesskab, siger brobygger og debattør…
Vi skal huske på at vi kan tage fejl
For Filip Bangura Fyhn, der er landsleder for IMU, er det vigtigt, at der er plads til forskelligheder og nuancer i de kristne fællesskaber, uden at…

Annoncer