Å-festival er klar med varieret koncertprogram

Der er hip-hop, pop, gospel og alt ind imellem på plakaten, når Å-festival åbner pladsen i pinsen.

Israel & New Breed er amerikansk gospel fra øverste hylde og ventes at tiltrække gospelfans fra hele landet.

Der venter et stort og varieret koncertprogram med musik i mange forskellige genrer, når årets Å-festival i Sønder Felding løber af stablen i pinsen den 26.- 29. maj. Arrangørerne har netop offentliggjort årets musikalske hovednavne, og der er noget for enhver smag, uanset om man er til hip-hop, pop, gospel eller alternativ rock.

Årets hip-hop-navn er Flame, som går på scenen fredag aften. I mere end et årti har han turneret verden rundt med sit stærke budskab og medrivende beat. Den amerikanske rapper og teolog har vundet et hav af priser, og hans ni albums har toppet adskillige hitlister.

Det modne publikum vil nikke genkendende til popsangerinden Rebecca St. James, der som purung brød igennem med sit første album i 1994. I dag er hun 45 år og har ved siden af musikken vist sig frem som både skuespiller og bestseller-forfatter. De seneste år har hun både skrevet sange og optrådt sammen med sine brødre i bandet for KING & COUNTRY. På Å-festival optræder hun lørdag med sit eget band, og der vil både være nyt og gammelt på setlisten.

Godt nyt for gospelfans

Lørdagens andet hovednavn byder på gospel fra øverste hylde, og arrangørerne forventer, at gospelfans fra hele landet vil finde vej til Sønder Felding for at opleve Israel & New Breed. Siden 1989 har amerikanske Israel Houghton sat sit tydelige aftryk med sange som Jesus at the Center, Moving Forward, Friend of God, You are Good og mange flere. Med sine 17 udgivelser og utallige priser regnes han i dag for en af de allerstørste på den amerikanske gospelscene.

Kings Kaleidoscope tog Å-festival med storm, da de senest optrådte på festivalen i 2018. Pinsedag vender de efter flere opfordringer tilbage med deres særegne univers af messingblæsere, strengeinstrumenter, hip-hop-rytmer, elektroniske og analoge lyde og farvestrålende komponeringer. Genremæssigt er Kings Kaleidoscope umulige at placere, da de trækker på både 60’er- og 80’er-rock, indie, gamle salmer og hip-hop fra 00’erne.

Sidste år satte Å-festival deltagerrekord med op mod 4500 deltagere. Igen i 2023 drives festivalen af indsamlede gaver. Det er således gratis for gæster at deltage i møder og koncerter på pladsen. Dog må man have tegnebogen frem, hvis man ønsker at overnatte.
 

Læs mere på aa-festival.dk.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
500 konfirmander gik i Jesus' fodspor
Otto var én af konfirmanderne, der deltog i påskevandringen ud fra missionshuset Bethesda. Efterfølgende er han blevet endnu mere bevidst om, at det…
Det gavner fællesskabet at man ikke altid går i takt
Vi skal ikke se uenighed som en trussel mod sammenholdet, men som en mulighed for at udvikle et endnu stærkere fællesskab, siger brobygger og debattør…
Vi skal huske på at vi kan tage fejl
For Filip Bangura Fyhn, der er landsleder for IMU, er det vigtigt, at der er plads til forskelligheder og nuancer i de kristne fællesskaber, uden at…

Annoncer