IM har brug for en ekstra million til mere mission

Corona og stigende inflation udfordrer IMs økonomi. Der skal derfor samles ekstra ind for at fastholde det nuværende niveau i missionsarbejdet.

Der er lavet fire nye postkort med en hilsen fra nogle af dem, som nyder godt af IM’s arbejde

Coronapandemien har gjort ondt på IM’s økonomi, og den kraftigt stigende inflation rammer nu også missionsarbejdet. Derfor har IM søsat en ny kampagne, hvis mål er at hæve IM’s årlige gaveindtægter med en million kroner.

»De seneste ti år har gaverne til IM ligget ret stabilt på ca. 15 millioner kroner om året. Dem er vi meget taknemmelige for,« understreger økonomichef Bjarne Christensen.

»I samme periode er udgifterne dog steget med 20-30 procent på grund af den almindelige pris og lønudvikling, så hvis indtægterne skulle følge med udgifterne, skulle gaveniveauet været steget med to-tre procent om året,« forklarer han.

I flere år har stigende indtægter fra IM’s virksomheder kunnet kompensere for de manglende gaveindtægter, men flere af virksomhederne har været hårdt ramt af coronapandemien. Og selv om virksomhederne forventes på sigt at kunne bidrage på samme niveau som før pandemien, så tyder det ikke på, at driftsoverskuddet fremover kan øges i samme grad som den generelle inflation i samfundet. Slet ikke når den stigende inflation slår igennem i lønudgifterne, som er langt den største udgiftspost i IM’s økonomi.

Fire postkort

»Derfor appellerer vi nu til alle, som på en eller anden måde har glæde af IM’s arbejde, hvad enten de i forvejen bidrager, eller de endnu ikke er kommet med på vognen. Hvis vi skal fastholde det nuværende niveau i missionsarbejdet, har vi brug for en ekstra million til mere mission,« siger Bjarne Christensen.

I forbindelse med kampagnen er der udarbejdet fire forskellige postkort, der er sendt ud til IM-fællesskaberne med en opfordring til at sætte fokus på kampagnen lokalt.

»Hvert af postkortene er forsynet med en lille hilsen fra nogle af dem, som nyder godt af IM’s arbejde, og vi håber, at det vil få IM’s venner til at tænke over alt det gode missionsarbejde, som pengene bliver brugt til. Og hvad det er værd,« siger økonomichefen.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Jesus kom til Emrah i en drøm
Emrah er flygtet fra Tyrkiet, fordi han er blevet kristen. Nu er han frivillig i den tyrkiske menighed i København og bruger tid på at evangelisere…
Alt er tilladt men ikke alt er morsomt
Standupkomikeren Jakob Svendsen har ikke mange hellige køer, men tror på en hellig Gud.
500 konfirmander gik i Jesus' fodspor
Otto var én af konfirmanderne, der deltog i påskevandringen ud fra missionshuset Bethesda. Efterfølgende er han blevet endnu mere bevidst om, at det…

Annoncer