Bibelcamping uden camping - indremission.dk
Bibelcamping uden camping
Sognepræst Jørgen Johansen underviste om missionsbefalingen for små grupper ad gangen.I det kreative værksted blev der produceret flotte malerier.Deltagerne blev modtaget med håndsprit og retningslinjer.
07.07.2020

Bibelcamping uden camping

Deltagerne nyder forkyndelse og fællesskab trods corona-restriktioner og regn over solskinsøen
Lejrstedet Bethesda ligger idyllisk mellem skov og strand på det sydlige Bornholm. Her plejer campister fra hele øen og turister udefra at samles til en uges bibelcamping i uge 28. Men i år er her kun én campingvogn, og i den bor missionær Palle Kure. Han er tovholder for de tre sommerevents, som i år skal gøre det ud for en uges bibelcamping. Tre dage med medbragt mad, lovsang, aktiviteter og forkyndelse i mindre grupper, men altså uden overnatning.

»Da det i løbet af foråret blev klart, at vi ikke kunne holde bibelcamping, som vi plejer, på grund af corona-epidemien, besluttede vi ret hurtigt ikke bare at aflyse. I stedet meldte vi ud, at vi ville lave disse tre dage, som i store træk er blevet, som vi planlagde dem i april. Dengang måtte man kun samles 10 ad gangen, så udgangspunktet var fra starten af, at vi skulle have en masse små aktiviteter kørende samtidig, og så kunne folk bytte rundt mellem aktiviteterne. Det betød så, at en forkynder måtte holde den samme bibeltime fire gange i træk, hvis der var 40 personer, som gerne ville høre den, og det var forkynderne med på,« siger Palle Kure.

»Siden er reglerne jo lempet flere gange, men vi har fastholdt konceptet og gennemfører arrangementerne med forholdsvis få deltagere, så vi kan holde god afstand i lokaler og telte. Det giver nogle mere samtaleprægede møder, og det er meget fint,« siger missionæren.

»Den slags møder er til gengæld ikke så velegnede at streame på internettet, så i modsætning til andre bibelcampings har vi valgt ikke at streame i år, selv om vi faktisk har gjort det de sidste fire-fem år.«

Vigtigt ikke at aflyse

Blandt de faste deltagere på den bornholmske bibelcamping er Marianne og Thomas Hjorth Lodahl fra Allinge, og selv om meget var anderledes i år, var de glade for at deltage i det første sommerevent sammen med deres tre børn.

»Vi er simpelthen mætte af onlinemøder og online-gudstjenester, som vi har fulgt hele foråret, så det var bare dejligt at komme afsted og lytte til noget forkyndelse og møde alle de mennesker, der plejer at være på bibelcamping,« fortæller Marianne.

»Selvfølgelig er det meget anderledes. Når der kun sidder 20 eller 30 til møderne, ligner det mere et møde i vores lokale missionshus, og det bliver lidt lige på og hårdt, når man ikke kan begynde mødet med en sang. Vil man synge, må man i stedet gå til et helt andet arrangement. Det er lidt underligt, men sådan er vilkårene i år, og jeg er rigtig glad for, at man ikke bare aflyste det hele.«

Inspiration til bibelcamping fremover

I alt mødte ca. 90 deltagere op til det første af de tre sommerevents, hvor man bl.a. kunne synge lovsang, være kreativ i malerværkstedet og lytte til sognepræsterne Andreas Bøge fra Aalborg og Jørgen Johansen fra Hejnsvig, som forkyndte på skift.

Mellem aktiviteterne var det planen, at deltagerne skulle nyde sommervejret ved de opstillede borde og bænke, mens der blev gjort rent og sprittet af til næste aktivitet. Arrangørerne havde dog ikke budgetteret med, at himmelsluserne ville stå pivåbne over solskinsøen hele lørdagen.

»Det var ikke en del af planen, og det er jo ikke så let at jage folk ud, når det står ned i stænger. Men de tog det pænt, og mange blev hængende det meste af dagen, selv om de måtte sidde og bage snobrød under en parasol,« smiler Palle Kure.

Han forventer, at de tre sommerevents vil få indflydelse på de kommende års måde at afvikle bibelcamping på.

»Det er for tidligt at evaluere, men jeg kan sagtens forestille mig, at vi vil få øje på nogle fordele ved at have aktiviteter i små grupper. Normalt er vi meget optaget af at lave arrangementer, som appellerer bredt, så vi kan være rigtig mange, men jeg tror, det er vigtigt, at vi også kan mødes i mindre grupper på en bibelcamping,« siger han.


.
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Følg vores aktiviteter