Forældre er begyndt i børneklub - indremission.dk
Forældre er begyndt i børneklub
Forældre er begyndt i børneklub

22.04.2018

Forældre er begyndt i børneklub

I Hjordkær har samarbejdet mellem børneklubben og kirken betydet, at flere familier i byen hører evangeliet
For nogle år siden stod lederne i børneklubben "Børnetimen" i Hjordkær i Sønderjylland med en stor udfordring, for antallet af børn var gået drastisk ned. Lederne gik i tænkeboks, og de kontaktede præsten i byen om et muligt samarbejde omkring spaghettigudstjenester.

   "Vi lavede et koncept, hvor vi begynder i kirken med spaghettigudstjeneste, og bagefter går vi over i Missionshjemme', der ligger lige ved siden af kirken, og spiser aftensmad," fortæller Kirsten Taulborg Hansen, der er leder i børnetimen og engageret i spaghettigudstjenesterne.

   "Vi holder syv spaghettigudstjenester om året, og hver gang er vi mellem 70 og 120 personer. Alle kommer fra familier, der ikke kender meget til kristendommen."

Forældrene vil også høre

Samarbejdet har haft en positiv afsmitning på børneklubben, der holdes hver fredag eftermiddag. Lige nu er der kontakt til 15 børn, og mange af dem har deres forældre eller bedsteforældre med.

   "Vores børneklub er speciel, for forældrene afleverer ikke bare børnene og kommer tilbage, når børnetimen er slut. Mange forældre bliver siddende og hører bibelteksten og tager del i aktiviteterne," fortæller Kirsten. Hun har flere gange tænkt over, hvorfor forældrene kommer sammen med deres børn.

   "En begrundelse kunne være, at når de har ladet deres børn døbe, så forpligter det dem til at lære børnene op i den kristne tro, men de har ikke kendskab nok. Så de tager med i børneklub for at lære mere," siger Kirsten.

Stor spørgelyst

Lederne får mange gode snakke med forældrene, og der dukker jævnligt spørgsmål op om kristendommen.

   "En dag var der en mor, som spurgte: Når Gud er god og kærlighed, hvordan kan han så tillade, at der er krig i verden? Det er et svært spørgsmål, men vi forsøger at besvare alle spørgsmål, for det er vigtigt, at vi viser, at vi også gerne vil forældrene," fortæller Kirsten.

   Forældregruppen er blevet inddraget i aktiviteterne i børneklubben. Det har medført, at de tager ansvar for det, der sker i klubben.

   "Forleden fik jeg en sms fra en mor om, at hun tog en kage med i børneklubben. Sidste år fejrede vi 50-års-fødselsdag i børneklubben, og en gruppe forældre tilbød at stå for maden. Det er også nogle af forældrene, der bidrager med lagkager til vores årlige julefest."

Gode ambassadører

Forældrene i børneklubben er gode ambassadører for spaghettigudstjenesterne og børneklubben i Hjordkær, der tæller 1900 indbyggere.

   "Til en spaghettigudstjeneste havde en familie inviteret deres bedsteforældre med, og under spisningen i missionshjemmet, sagde en far glad til sin mor: 'Det er her, vi holder børneklub'," fortæller Kirsten, der jævnligt ser nye ansigter i klubben.

   "Vores børneklub er blevet kirkens forlængede arm i undervisning i evangeliet. Jeg tror, at vi kommer til at se mere af det i fremtiden."


.
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Følg vores aktiviteter