Klare instrukser øger trygheden ved møderne - indremission.dk
Klare instrukser øger trygheden ved møderne
Klare instrukser øger trygheden ved møderne

02.12.2020

Klare instrukser øger trygheden ved møderne

I Lindved Indre Mission afprøver de forskellige coronavenlige koncepter og holder folk godt informeret om retningslinjer og ændringer i mødeprogrammet
I Indre Mission i Lindved ved Vejle gør de meget ud af at håndtere coronarestriktionerne. Ved et møde i november er kaffefolkene mødt tidligt og minder hinanden om, at aftenens kaffe skal serveres med mundbind. Mødelederen bidrager også med sine klare instrukser.

»Det er dejligt, at vi kan mødes. Vores opstilling af stole i aften er sådan, at vi kan synge igen. Vi skal have mundbind på, når vi går rundt. Kaffen bliver serveret ved de pladser, hvor vi sidder. Når mødet er færdigt, skal vi så vidt muligt liste af igen og huske at tage mundbind på igen,« fortæller mødelederen, der på grund af smittefaren er opmærksom på ikke at bruge den mikrofon, som taleren skal bruge.

Efter talen og inden kaffen opmuntrer mødelederen til, at man rykker lidt sammen.

»Når vi ikke synger, må vi gerne sidde med en meters afstand og snakke sammen,« siger han.

Skiftende bordopstillinger

Blandt aftenens deltagere er den lokale IM-formand Mona Møller, som forklarer, at de har kørt med forskellige opstillinger ved møderne i coronatiden, alt efter hvilket slags møde de har haft på programmet.

»I aften har vi et af de traditionelle, ugentlige møder, hvor der ikke kommer helt så mange. Derfor har vi valgt at fjerne bordene og stille stolene sådan, at vi kan synge sammen. Ved møder, som trækker flere mennesker, sidder vi ved borde og har ikke fællessang. I stedet har én sunget solo, og vi har lyttet til lovsange på YouTube« siger formanden.

»Ved høstfesten havde vi også tombola og gevinster, og vi havde lavet det sådan, at der var nogle, som delte gevinsterne ud.«

De har også haft forskellige måder at servere kaffe på, alt efter hvad forholdsreglerne har tilladt, og hvad der har kunnet lade sig gøre i det nye missionshus. Fællesspisning har de dog droppet.

»Det bliver for kompliceret at styre med de mange kontaktflader, og så kommer der mange mennesker,« forklarer Mona Møller og kommer ind på, hvordan de har fundet vej i de mange forholdsregler.

»Det er vigtigt, at vi finder en vej i det sammen, så vi snakker meget om, hvordan vi arrangerer det bedst muligt, og så gør vi meget ud af at informere, så folk ved, hvordan de skal forholde sig. Det øger trygheden.«

Dele-tro møder

Der har været efterspørgsel efter en bestemt type møder.

»Ved det første møde i missionshuset efter nedlukningen brugte vi god tid på at snakke om, hvad coronaen havde gjort ved os. Vi havde spurgt fire eller fem personer om at fortælle lidt fra deres liv. Det gjorde, at mange flere delte deres vidnesbyrd. Deltagerne var så glade for at dele liv og snakke tro, at de har efterlyst flere af den slags møder. Vi har sat to på her i efteråret,« fortæller formanden.

»I forbindelse med de møder har vi brugt en af de forkyndende taler, som Indre Mission har lagt ud. Det er første gang, at vi har brugt onlineforkyndelse, og det er ikke sidste gang, at vi gør det.«


.
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Følg vores aktiviteter