Omsorg og nærhed driver Café Silo - indremission.dk
Omsorg og nærhed driver Café Silo
Omsorg og nærhed driver Café Silo

04.05.2018

Omsorg og nærhed driver Café Silo

Café Silo holder til i missionshuset i Hammerum. Her er der en hyggelig og omsorgsfuld atmosfære, som trækker flere mennesker til
En af dem, som er kommet med i Café Silo i Hammerum ved Herning, er nu også med i caféens styregruppe. Hun benytter også andre tilbud i missionshuset. Hun er blandt andet aktiv som pianist og er med i husets venskabsaftener for flygtninge fra Asylcentret Kærshovedgård.

    Det fortæller Lone Waskiw, der har været med som frivillig siden opstarten for cirka fire år siden.

    "Vi ønskede at lave en social café, hvor der var plads til alle slags mennesker. De fleste af dem, der benytter caféen, er seniorer eller personer med skiftende arbejdstider.

Vi tager hånd om hinanden

Caféen holder åbent hver mandag formiddag. Man begynder med kaffe og fællessang fra caféens egen sangbog. Derefter er der forskellige aktiviteter. Nogle strikker lapper til tæpper. Andre spiller bob, 500 eller hollandsk billard.

    "Op til jul bager vi småkager et par mandage og laver julepynt. Nogle af brugerne får småkager med hjem," fortæller Lone. "Vi holder en julefrokost, som vi inviterer til i ugeavisen. Der kommer cirka 50 personer. Efter det sidste julearrangement er der begyndt at komme nogle stykker."

    Et skilt ved vejen byder forbipasserende ind til en kop kaffe, men det er ikke det, der gør, at mennesker finder vej til caféen.

    "Det foregår mest ved, at man inviterer én person, man kender, og som har behov for et fællesskab," forklarer Lone.

    "Vi har en fornemmelse af, at caféen er blevet ét af de steder, som brugerne henviser til, hvis man lige er flyttet til byen."

    Café Silo har en stor betydning for dem, der kommer.

    "Brugerne er så glade for stedet, for i caféen tager vi hånd om hinanden. Det betyder, at vi alle har et ansvar – også dem, der bruger caféen. Det giver samhørighed," siger Lone.

Samtaler om den kristne tro

Det er spændende at være frivillig i caféen.

    "Vi får samtaler om den kristne tro og bruger tid på at lytte, hvis der er én, der har oplevet noget svært, selv er syg, eller som er udfordret i hverdagen. Der kan også være brug for en praktisk hånd med andre ting, som rækker ud over caféens åbningstid," forklarer Lone.

    "Når en formiddag i caféen er til ende, pakker vi de sidste boller i poser og sender dem med brugerne hjem. Derefter giver vi gerne en hånd med en jakke, der skal over skulderen eller et knus i døren. Nærhed og varme betyder rigtig meget."

    Det at være en del af Café Silo har påvirket hendes liv.

    "Jeg er kommet til at holde af nogle mennesker, som jeg ikke kendte, inden vi startede caféen," siger Lone.


.
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Følg vores aktiviteter