Stigende gavetal giver taknemmelighed - indremission.dk
Stigende gavetal giver taknemmelighed
Stigende gavetal giver taknemmelighed

Trods en stigning i gaveindtægterne har 2020 været et sort år for virksomhedsdriften, og de testamentariske gaver ligger også lavere end normalt.

23.12.2020

Stigende gavetal giver taknemmelighed

IM's bagland har vist stort engagement og giversind på trods af kriseår med nedlukning og aflysninger
I et år, hvor Indre Mission forventer et underskud på 17 millioner kroner, er der også lyspunkter at glædes over. I løbet af årets første 11 måneder har IM's trofaste bagland bidraget mere end forudset.

Ved udgangen af november havde IM således modtaget 12,1 mio. kr. i gaver. Det er 1,15 mio. kr. mere end på samme tid sidste år og svarer til en stigning på 10,5 procent. 

"Det bekræfter for mig, at vi har et trofast bagland, som er mere optaget af, hvad man kan bidrage med, end hvad man selv kan få," siger generalsekretær Jens Medom Madsen. 

"I 2020 har vi ikke kunnet tilbyde baglandet det, vi plejer, fordi et stort antal arrangementer er blevet aflyst, og mange medarbejdere var hjemsendt i foråret. Dermed har vi også mistet mange gode anledninger til at samle penge ind til arbejdet. Alligevel har baglandet vist et meget stort engagement og giversind. Det skal der lyde en stor tak for, og det giver i høj grad grund til optimisme, når vi ser frem mod 2021," siger han. 

Krisen er langt fra slut 

Gavetallene for december er endnu ikke gjort op, men december plejer at være den måned på året, hvor IM modtager flest gaver. 

"Indre Mission har stadig hårdt brug for en god jule- og nytårsgave, og jeg håber, at de tendenser, vi har set i gavetallene, vil fortsætte ind i det nye år. Corona-pandemien er desværre langt fra overstået, og selv om vi forhåbentlig går en mere normal hverdag i møde, så kommer nogle af vores virksomheder til at kæmpe længe endnu. Derfor vil vi også i 2021 være dybt afhængige af en ekstra opbakning fra baglandet," siger generalsekretæren. 

Selv om gavetallene året igennem har ligget højere end sidste år, forventes det samlede gavetal at blive i samme niveau som 2019. Med i det samlede tal hører nemlig indsamlinger fra bibelcampings, som i 2019 nåede op på 1,4 mio. kr. Det tal er langt lavere i 2020, hvor de fleste bibelcampings blev aflyst. 

Økonomi på tre ben 

Indre Missions økonomi hviler på tre ben, som ud over almindelige gaver er testamentariske gaver og virksomhedsdrift. Og for de to sidste har 2020 mildt sagt været et kriseår. 

IM's virksomheder bidrog i 2019 med et samlet overskud på mere end 9 mio. kr. I 2020 forventes de at ende med et samlet underskud på ca. 3 mio. kr. Alene fra virksomhedsdriften mangler der altså 12-13 mio. kr. i IM's samlede økonomi. Det skyldes især, at Hotel Hebron i København og Felix Rejser siden marts har været hårdt ramt af corona-krisen. 

Også niveauet for testamentariske gaver er faldet markant siden 2019, hvor man modtog 11,8 mio. kr. 

"Tallet i 2019 var ekstraordinært højt, og i 2020 bliver det ekstraordinært lavt med kun 3 mio. kr. Det svinger meget, men set over en årrække ligger gennemsnittet på ca. 6,5 mio. kr. årligt," siger Jens Medom Madsen.

 

 

 


.
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Følg vores aktiviteter