Søndagsskolerne reflekterer over lejrlukninger

DFS kunne fortælle om nye samarbejdsmuligheder og reflekterede over sommerens aflysning af lejre på årets repræsentantskabsmøde

Landsleder Steen Møller Laursen holdt efter fire måneders forsinkelse sin arbejdsberetning

Efter fire måneders udsættelse blev Danmarks Folkekirkelige Søndagsskolers (DFS) repræsentantskabsmøde afviklet den 21. august på Børkop Højskole med 50 deltagere. De hørte landsleder Steen Møller Laursen give en udførlig årsberetning. Her nævnte han blandt andet nogle nye tiltag.

»Vi er i gang med planerne om at kunne give undervisning på 3K-uddannelsen i både Aarhus og på Sjælland. Hvis det falder endeligt på plads, vil det betyde, at der ikke kommer en 3K-uddannet ud, som ikke har hørt om DFS.

Det er også lykkedes at sætte gang i en trosoplæringskonference sammen med Folkekirken, i første omgang Viborg Stift, Folkekirkens Konfirmandcenter, spejderbevægelser og IMU. Konferencen løber af stablen i januar 2021 på Hardsyssel Efterskole. Det er vores håb, at konferencen vil blive landsdækkende,« sagde landslederen.

Håndtering af coronaen

Formand Michael Thomsen brugte god tid på at orientere om Søndagsskolernes håndtering af coronakrisen, som blandt andet førte til, at sommerlejrene blev aflyst.

»Vi traf beslutningen af et forsighedshensyn, hvor vi tog hensyn til børnene, de frivillige og medarbejderne. Vi valgte at tage ansvaret for, at der ikke var nogen, der skulle føle sig presset til at tage det ansvar. Ud fra de mange forholdsregler, vi skulle opfylde for lave lejr, var der mange steder, hvor det ville have været for kompliceret. Vi ved godt, at der var enkelte steder, hvor man kunne have gennemført lejre.

Vi valgte også at stå fast, da der længere henne på året blev lukket lidt op. Vi ville hellere være for forsigtige end at tage en risiko. Det kan godt være, at vi har været for forsigtige, og at vi måske har begået nogle fejl. Men da vi stod over for disse beslutninger, vidste vi ikke, hvad vi stod over for, og om vi kunne frygte det værste,« forklarede formanden.

Han kiggede også frem mod efterårets lejre.

»Vi fastholder ikke længere et kategorisk nej, men vi må se på den enkelte situation. Vi formaner fortsat til besindighed og til at have respekt for, hvis der er nogen, som ikke vil påtage sig det ansvar at holde en lejr. Vi skal i det hele taget passe på hinanden,« sagde Michael Thomsen.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Ny musikkonsulent er passioneret lovsangsmusiker
Mads Simonsen er ny medarbejder i Østdanmark og skal inspirere til lovsang i regionen. 
Stor opbakning til nyt familietiltag i missionshuset
I Café Morgenstund Delight mødes forældre og børn til brunch og uformel hygge lørdag formiddag .
Ægtepar vil høre om hverdagslivet
I mange år har ægteskabskurset Godt Begyndt styrket samtalen i parforholdet.

Annoncer