Coronakrisen gør os kreative - indremission.dk
Indre Missions Tidende

Varde Indre Mission mødtes til en gåtur i stedet for det aflyste programpunkt

30.04.2020

Coronakrisen gør os kreative

Der er heldigvis mange muligheder for at være sammen og hjælpe andre, selvom det skal være på afstand
Selvom der er mange restriktioner og udfordringer i en tid, hvor alle er tvunget til at stå sammen hver for sig, så er der heldigvis stadig mange muligheder for at vise omsorg og næstekærlighed mod andre mennesker.

indremission.dk/corona er samlet alle de informationer, ressourcer og forslag, som er vigtige under coronakrisen. Her finder du ideer til, hvordan man kan være lys for hinanden i en tid, hvor hverdagen er mørk for mange. Her er forslag til at opmuntre eller hjælpe en nabo, et familiemedlem, en kollega, en klassekammerat eller en af de ældre fra det kristne fællesskab.

Der skal ikke altid meget til. Det gør en stor forskel at opleve, at man hverken er alene eller glemt.

indremission.dk/corona opdateres løbende med ideer til coronadiakoni. Der er forslag til både fællesskaber og enkeltpersoner og en invitation til at indsende flere ideer.

Hjælp til det praktiske

Det er en god ide at være konkret, når man tilbyder sin hjælp. Det kan gøre det lettere at tage imod og sige til, når man har brug for hjælpen. Det kan for eksempel være:

 • Slå græsset, eller hjælp med andet havearbejde
 • Spørg efter en indkøbsseddel, og køb ind for dem, når du alligevel er afsted
 • Hent medicin på apoteket
 • Hjælp med at bestille varer eller andet på internettet
 • Tilbyd teknisk hjælp, eller lån udstyr ud, hvis nogen gerne vil følge med, når gudstjenester eller møder streames online

I Hjortkær IM har de lavet en telefonliste, som foruden at holde kontakten vedlige giver de ældre på listen mulighed for at spørge om hjælp, fortæller Christian Hornstrup Schmidt.

Hold kontakten

Det kan være ensomt at sidde derhjemme, når man ikke har mulighed for at få besøg. En kort samtale – enten en almindelig telefonsamtale eller en videosamtale – eller en sms eller en mail kan være en stor opmuntring, hvis man ellers er afskåret fra sine omgivelser. Lav eventuelt en aftale om, hvornår I snakkes ved igen. Det giver en stor tryghed at vide, at nogle tænker på dig og er klar til at lytte. I kan eventuelt slutte samtalerne af med en kort bøn, eller du kan spørge, om der er noget, du skal bede særligt for.

 • Send en SMS
 • Skriv en mail
 • Smid et brev i postkassen

I Aalborg IM har bestyrelsen fordelt de ældre i fællesskabet mellem sig. De ringer rundt til dem for at høre, hvordan det går, til stor opmuntring for både de ældre og bestyrelsesmedlemmerne, fortæller formand Ove Binderup.

Aktiviteter på afstand

Selvom I ikke kan mødes, som I plejer, er der flere muligheder for at bruge tid sammen. Bare I husker at holde et par meters afstand.

 • Gå en tur sammen i området, og tag hver jeres kaffekop med til en pause undervejs
 • Kig forbi til en snak gennem havedøren eller et åbent vindue
 • Spil med hinanden online, enten på computeren eller via en app

I stedet for de aflyste programpunkter i Varde IM inviterede formand Vagn Dahl Nielsen på vandretur. Ni tog imod invitationen, og med god afstand mødtes de til en gåtur i området med snak, sang og bøn undervejs.

»Jeg har altid nydt vandringer og pauser i Guds ‘store katedral’ med tid til sang, bibeltekster, bøn og stilhed. Det var dejligt at se, at ni venner havde taget udfordringen op,« fortæller Vagn.

Deltagerne var begejstrede for muligheden, og de planlængger derfor at gentage successen i flere grupper, så flere får muligheden for at deltage.

Små hilsner

Det er altid godt med overraskelser. Det behøver ikke være store ting; det er tanken, der tæller. 

 • Lad børnene lave tegninger, perleplader eller andet til dem, I glæder jer til at se igen
 • Bestil en bog, en buket eller en æske chokolade, som bliver leveret direkte til modtageren
 • Bag en dobbeltportion, når du alligevel er i gang i køkkenet, og kør forbi med en dåse småkager
 • Så blomster eller krydderurter, og giv de små spirer videre med en kærlig hilsen

Bestyrelsen i Åkirkeby IM delte tre kilo karameller ud til deres fællesskab, som en hilsen i denne tid, hvor de ikke kan mødes i missionshuset, fortæller formand Tina Wibo Bräuner.Læs bladet her:
.
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter