De dropper den traditionelle mødestruktur - indremission.dk
Indre Missions Tidende

14.11.2019

De dropper den traditionelle mødestruktur

SILKEBORG: Indre Mission i Silkeborg har arbejdet med nye visioner for møderne. Formålet er at skabe større trofasthed blandt de unge familier.
Der kommer rigtig mange børnefamilier i Indre Mission i Silkeborg, og det er én af grundene til, at fællesskabet i det sidste halvandet år har brugt mange ressourcer på at udforme nye visioner.

    »Det er nødvendigt at tænke nyt og lidt anderledes, hvis vi skal lykkes med at skabe en større trofasthed blandt de unge familier og skabe et endnu bedre fællesskab på tværs af alle grupper, der benytter missionshuset,« fortæller Jacob Rahbek, der er bestyrelsesmedlem.

    Han giver et indblik i de nye visioner, der bliver ført ud i livet fra januar næste år.

    »Vi dropper den traditionelle mødestruktur med møde hver torsdag. I stedet vil vi holde møde skiftevis torsdag og fredag,« forklarer Jacob Rahbek.

Nyt fredagskoncept

I de uger, hvor der ikke er torsdagsmøde, bliver der en ny type møde om fredagen. De har valgt at kalde det »Hjørnestensaften«, fordi missionshuset i Silkeborg hedder »Hjørnestenen«.

    »Vi har lavet et koncept, hvor vi begynder med børneklub, og derefter er der fællesspisning for alle. Den næste halve time indeholder lettere indslag for alle aldre. Det kan være lovsang, bedemøde, kreative aktiviteter eller noget helt andet. Derefter følger en time med ‘Disney Sjov’ for børnene, en teenaktivitet og forkyndelse for de voksne. Efter kaffen ved 20.30-tiden følger et eftermøde, som kan indeholde vidnemøde, lovsang, evangelisation, hygge eller foredrag,« fortæller Jacob Rahbek.

    Det nye fredagskoncept har den konsekvens, at børneklubben rykkes fra mandag til fredag.

    »På sigt tænker vi, at der kan vokse en cafe frem, som kan ligge fredag eftermiddag samtidig med børneklubben. Vi tænker, at de forældre, som afleverer børn til børneklubben, hvis de har lyst, kan blive hængende i huset, mens der er klub, og drikke kaffe, spille eller måske forberede sig til aftenmødet,« siger han.

    »Grundtanken med det nye fredagsmøde er at gøre det lettere og mere attraktivt at komme afsted som familie eller som enkeltperson. Konceptet er tænkt lidt som et tog, som man hopper på og står af, når det passer. Vi håber i øvrigt, at IMU i et vist omfang vil bakke op om Hjørnestensaftnerne, så overgangen fra IMU til IM kan blive lettere.«

Rystet udvalgsposen

Man har også været inde og ryste udvalgsposen i forbindelse med virkeliggørelsen af visionerne.

    »Derigennem håber vi, at endnu flere bliver engageret i opgaverne og får ejerskab for fællesskabet, « understreger Jacob Rahbek.

    »Vi har store forventninger til realiseringen af visionerne. Vi håber på et bedre socialt fællesskab, et større åndeligt udbytte og flere børn i børneklubben.«Læs bladet her:
.
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter