Efterskoler laver kreativ besøgsdag på søndag - indremission.dk
Indre Missions Tidende

Godt humør i dagligstuen på Event 2019

Foto: Christian Helligsø
24.09.2020

Efterskoler laver kreativ besøgsdag på søndag

Efterskolernes Dag på søndag er aflyst, men flere efterskoler har fundet på alternative måder til at vise deres skole frem
Efterskolernes Dag på søndag er som et fælles, landsdækkende fysisk arrangement aflyst. Efterskolernes Forening har truffet den beslutning på baggrund af det stigende antal smittede med coronavirus.

Det er op til efterskolerne, om de holder alternative arrangementer, så længe de overholder alle restriktioner. Det har fået kreativiteten på flere efterskoler til at blomstre for at give kommende elever og forældre en fornemmelse af, hvad efterskolelivet går ud på.

På Grejsdalens Efterskole i Vejle har man lavet en besøgsperiode fra den 22. september til den 8. oktober, hvor interesserede kan komme forbi.

"Vi vil ikke have for mange folk ind i huset på samme tid, så folk skal tilmelde sig. Vi sørger vi for, at der er max fire besøgende ad gangen. Det bliver min kone og mig, der viser rundt, og hvis nogen viser interesse for en specifik linje, finder vi en elev fra den linje, som kan svare på spørgsmål," forklarer René Brorson, der er forstander.

På Nordsjællands Efterskole har de ikke erfaring med det store ryk-ind, så de holder et åbent hus, hvor familier kan tilmelde sig til at komme på søndag mellem klokken 13-15 eller 15-17.

"Vi laver en introduktion i hallen. Bagefter er der rundvisning, hvor man skal bære mundbind, hvis man går inden for," fortæller Miriam Myhre, der er viceforstander.

Livestreaming og fysisk besøg

Hestlund Efterskole og Frøstruphave Efterskole kombinerer livestreaming fra livet på skolen med en mulighed for et besøg på skolen gennem tilmelding.

"Vi tilbyder en online rundvisning, hvor vores elever viser rundt på skolen. Samtidig holder vi åbent hus, hvor man kan booke en tid mellem to tidspunkter om eftermiddagen, så vi kan styre, hvor mange vi har på skolen," fortæller Lars Hansen, der sørger for de besøgende, som får en takeaway kaffe med.

Man kan følge med i livet på Frøstruphave på skolens facebookside fra på søndag kl 14. Ligesom man kan booke et fysisk besøg.

Udelukkende virtuelt besøg

Blidstrup Efterskole og Sydvestjyllands Efterskole har lukket skolen for fysiske besøg. Til gengæld giver de den gas med livestreaming. På Blidstrup Efterskolebliver der løbende lagt små videoer ud, der fortæller om livet på skolen, og hvor elever fortæller, hvorfor de har at gå på efterskole.

På Sydvestjyllands Efterskole går de live fra kl 13 på facebook og YouTube.

"Vi laver en virtuel rundvisning, hvor eleverne viser rundt. Man møder elever og medarbejdere, der fortæller om skolen, og der bliver alle mulige glimt af eleverne i aktion," forklarer Tonny Dall Sørensen, der er forstander.


Læs bladet her:
.
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Følg vores aktiviteter