En klump ler til bibelkredsen - indremission.dk
Indre Missions Tidende

16.02.2014

En klump ler til bibelkredsen

En gang imellem kan det være godt at lave noget andet, mener de i en bibelkreds i Børkop. De har brugt et par aftener på at lave kunst i ler
I en af bibelkredsene i Børkop fik de sidste år den ide, at det kunne være godt til en afveksling at prøve noget andet end en normal bibelkredsaften. Og så opstod ideen, at man måske kunne arbejde kreativt i Galleri Bibelland, som Indre Mission åbnede i nabobyen Brejning i 2011.

    Gert Grube, som har lavet skulpturerne, der er fast udstillet i Galleri Bibelland, var med på ideen. Han ville gerne instruere og satte et program sammen, der begyndte med noget, som minder om en almindelig aften i en bibelkreds. Ud fra et par bibeltekster skulle de snakke om tryghed og omsorg. Næste skridt var at forme et billede i tankerne med baggrund i temaet. På den måde skulle de forberede sig på at lade hænderne forme billedet i ler, når de senere skulle mødes et par aftener i Galleri Bibelland.

Udtryk med hænderne

"Bibelpjecer er en god ting til bibelkredse. Men man kan også udtrykke sig med sine hænder," siger Gert Grube, da bibelkredsen samles til den sidste af to aftener i galleriet. Deltagerne har fundet deres skulpturer og relieffer i ler frem.

    "I kom godt i gang sidste gang. I fik godt greb om det. I dag skal vi udhule." Gert Grube har fundet nogle skumgummipuder frem. Dem kan skulpturerne ligge på, mens de bliver udhulet med forskellige redskaber, så de ikke går i stykker, når de senere skal brændes.

Sårbarhed

Selv om udgangspunktet for alle otte deltagere har været en klump ler, er det vidt forskellige produkter, der er kommet ud af det. Én har lavet en hånd, der skal symbolisere Guds hånd. En anden har bygget et lille sceneri op, som gengiver fortællingen om den fortabte søn, der kommer hjem til sin far og bror. På far'en er der ridset et kors. Der laves også relieffer, en død spurv og en pingvin med unge.

    "Jeg synes, det er spændende at blive kastet ud i noget, som vi ikke rigtig kender," siger en af deltagerne fra bibelkredsen. "Der kommer også en sårbarhed og ærlighed, når vi skal gøre noget, som vi ikke er så gode til."

    "Vi er da gode," siger en anden. En bemærkning, der bliver fulgt af latter fra de andre.

    "Der er da ikke nogen af os, der bare har lavet et askebæger," bliver det bemærket tørt.

Ikke så mange ord

Replikkerne falder i en kaffepause sidst på aftenen, hvor der ses lidt tilbage på forløbet.

    "Efter sidste gang tænkte jeg: Hvad fik jeg ud af det? For mig er det ikke en oplagt måde at udtrykke mig på. Jeg ville hellere male. Men det er en måde at være sammen på, og når vi arbejder med ler, kommer jeg til at tænke på, at vi er i Guds hånd," siger en af deltagerne.

    "Det er spændende, at vi får så meget forskelligt ud af en klump ler og begreberne omsorg og tryghed," siger en anden.

    For nogle var det den første forberedelsesaften hjemme i bibelkredsen, som de fik mest ud af. Flere mener ikke, at arbejdet med ler har givet en dybere forståelse af Bibelen, men en del giver udtryk for, at de vil huske temaet bedre, nu hvor de har arbejdet med det med deres hænder, og når de fremover ser det, de har lavet.

    "Det er også godt, at vi ikke behøver bruge så mange ord. Dem er der normalt mange af."

Det skal ikke være det normale

Der er enighed om, at det ikke er vejen frem for bibelkredsen at arbejde kreativt hver gang. "Det skal ikke være det normale, men en gang imellem er det godt at lave noget andet."

    Bibelkredsen, som begyndte for ca. 15 år siden, har arbejdet på lidt forskellige måder. For halvandet år siden kørte de træt i at bruge bibelpjecer, og de samles nu uden et oplæg eller fastlagte spørgsmål. De begynder samlingerne med at læse et kapitel i Bibelen. Derefter tænker de hver især over teksten i et kvarters tid og skriver nogle tanker og spørgsmål ned, som de derefter fortæller om på skift. Først når alle har fortalt, hvad de har tænkt på, drøfter de tankerne og spørgsmålene. Til sidst læser de igen hele kapitlet sammen.

    Men også den form kan trænge til afveksling. Det fik de et par aftener i Galleri Bibelland.

FAKTA

Galleri Bibelland
Hvis andre bibelkredse ønsker at arbejde med ler i Galleri Bibelland, tilbyder Gert Grube at hjælpe mod en betaling for materialer m.m. til galleriet på 150 kr. pr. person. Der arbejdes i chamotteler.
Gert Grube træffes på tlf. 75 86 15 03.
Hjemmeside: bibelland.dkLæs bladet her:
.
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter