For min næstes skyld - indremission.dk
Indre Missions Tidende

20.09.2019

For min næstes skyld

Vi kan ikke redde verden med nøjsomhed og taknemlighed, men vi kan lindre skaderne
Vores materialistiske forbrugerkultur har efterhånden nået et niveau, hvor det ikke kun går ud over naturen og nærmiljøet, men hvor det også påvirker klimaet og skaber problemer flere steder på kloden. Vi køber ind og smider væk, rejser, spiser og forurener på en måde, som efterlader sig dybe spor og skaber uorden i naturens fine balancer.

    I vores rige og velfungerende del af verden oplever vi det måske ikke så kritisk, men der er andre steder på kloden, hvor selv små klimaforandringer kan betyde død og ødelæggelse for tusinder af mennesker.

Menneskeskabte forandringer

Det giver hverken videnskabeligt eller religiøst nogen mening at afvise advarslerne om de menneskeskabte klimaforandringer. Tværtimod, så stemmer de bibelske forudsigelser af de sidste tider meget godt sammen med de videnskabelige iagttagelser og bekræfter blot, hvad vi som kristne altid har troet: At verden bevæger sig mod opløsning og undergang, og at hele miseren grundlæggende er menneskeskabt.

Vi er forvaltere

Samtidig er vi kristne særligt udfordrede af Bibelens formaninger til nøjsomhed og taknemlighed, som også er temaerne i de to prædikentekster i impuls nr. 19/2019.

    Søndagens prædiken handler om at tage imod både de store og de mindste ting af Guds hånd. Og næste søndag har evangelieteksten fokus på at lade sig nøje med det, Gud giver os.

    Vi ved om nogen, at jorden og livet er en gave, som Gud har kaldet os til at forvalte og passe på. Vi kan ikke redde verden, men vi kan lindre de skader, som især rammer de fattigste og svageste mennesker på jorden. På den måde ærer vi også Gud, som har betroet os sit skaberværk.

    Uanset hvor galt vi tror, det går, så har vi mennesker et ansvar for at behandle skaberværket med respekt og ydmyghed overfor hinanden og overfor Gud. Det har vi fokus på i impuls nr. 19/2919.Læs bladet her:
.
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter