Formiddagshøjskolen kan noget kun få kan - indremission.dk
Indre Missions Tidende

De 65 tilhørere sad godt spredt i festsalen og fulgte med, imens Asger Højlund fra Menighedsfakultetet underviste i 1. Petersbrev.

16.11.2020

Formiddagshøjskolen kan noget kun få kan

Ulla Ryhl Nielsen er førstegangsbruger af formiddagshøjskolen. Hun beskriver den som en oase, hvor hun kan fordybe sig i Bibelen
Iført mundbind spiller pianisten for til sangen »Se universets herre« som en begyndelse på formiddagshøjskolen i Bethesda i København. 65 kursister er mødt frem og synger veloplagt med.

Endnu en udgave af formiddagshøjskolen er gået i gang, og dermed fortsætter en historie, der strækker sig 75 år tilbage, hvor det hele begyndte den 7. november 1945. Dengang var der 260 deltagere, som hørte foredrag med udgangspunkt i Bibelen. Den linje er blevet holdt gennem årtierne til i dag.

Denne onsdag formiddag sidder deltagerne med behørig afstand og er klar med bibler, blok og strikketøj. Efter at mødelederen har læst en salme fra Det Gamle Testamente og bedt en bøn, dykker deltagerne ned i en bibelsk gennemgang af Peters Første Brev ved Asger Højlund fra Menighedsfakultetet i Aarhus.

Han har været i Bethesda nogle gange for at undervise i brevet. Han går i dybden og deler så entusiastisk ud af sin viden, at han flere gange glemmer tiden.

Efter nogle spørgsmål er der et kvarters pause, hvor deltagerne småsnakker over en kop kaffe og en muffin. Undervisningen fortsætter en time mere og slutter med mulighed for spørgsmål.

Lige inden deltagerne forsvinder ud i byen, annoncerer Henrik Boje Jensen, der er tovholder på formiddagshøjskolen, at der næste gang bliver en lille markering af 75-års-jubilæet med hygge over en sandwich og historiske dryp.

Formiddagshøjskolen på nettet

Formiddagshøjskolen har en gruppe af deltagere, som har været med i flere år. Men der er også en del førstegangskursister. Det er blandt andre Ulla og Steen Ryhl Nielsen, som er en del af menigheden i Betlehemskirken. Ulla er dog ikke helt ukendt med formiddagshøjskolen.

»Jeg var her for mange år siden, men jeg vidste ikke, at den stadig var her,« fortæller hun.

Ulla trængte til at blive opbygget i den kristne tro, så hun søgte på nettet og faldt over formiddagshøjskolen i Bethesda. Hun syntes, at det var et spændende program, og hun fik sin mand med. Siden opstarten i uge 43 har de siddet trofast på stolerækkerne og været opmærksomme tilhørere.

»Jeg er meget begejstret for undervisningen og særligt, da vi hørte om den historiske baggrund for Første Petersbrev,« fortæller Steen, der efter dagens undervisning igen er blevet slået over Bibelens aktualitet.

»Det er befriende, at de spændinger, vi hører om i dag i samfundet, har paralleller til forholdene på Bibelens tid.«

Ulla og Steen betragter undervisningen i formiddagshøjskolen som et supplement til den forkyndelse, de får i deres kirke.

»Det er trosstyrkende at fordybe sig i Bibelen og blive klogere på Guds ord. Det bliver formidlet af spændende undervisere, som deler ud af deres erfaring,« siger Ulla, der nyder at møde andre med den samme tilgang til Bibelen, som hun selv har.

»Formiddagshøjskolen er en oase i København, og det er godt, at Indre Mission arrangerer den.«


Læs bladet her:
.
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Whistleblowerordning
Følg vores aktiviteter