Hjemmepåske - indremission.dk
Indre Missions Tidende

03.04.2020

Hjemmepåske

Katastrofer og pandemier gør påskens budskab endnu vigtigere
Mens jeg skriver dette, er der stadig ikke udsigt til, at kirkerne kan holde åbent påskedag. Det kan undre, at regeringen finder det forsvarligt at købe ind i Bilka, mens det åbenbart ikke er forsvarligt at fejre påske i kirken. Muligvis har den tanke slet ikke strejfet statsministeren? Vi kan stadig håbe.

Det betyder, at mange af landets præster og menighedsråd arbejder på højtryk for at finde ud af, hvordan vi bedst fejrer påske med en lukket kirke. Det er – så vidt vides – aldrig før sket i dansk kirkehistori

Hjemmet som kirke

Påsken er dog hverken lukket eller afskaffet, som rektor Børge Haahr Andersen skriver. Tværtimod har vi i denne tid særligt meget brug for at høre, at døden er overvundet, og at håbet lever. Og her er vi ikke afhængige af kirkerummet.

I dette påskenummer har impuls et forslag til, hvordan påskefesten kan fejres hjemme i familien. Hvordan vi kan gøre hjemmet til vores kirke. Og mangler du en prædiken til påskesøndag, finder du selvfølgelig også den i impuls.

Fra død til liv

Som Sprint Aagaard Korsholm skriver, tog det mange år, før korset for alvor blev kristendommens samlende symbol. Det kan jo ikke undre, når man tænker på korsets oprindelse som henrettelses-instrument. Når korset alligevel bliver til et symbol på liv, siger det noget vigtigt om, hvordan livet sejrer over døden – hvordan døden bliver en vinding og en begyndelse på noget helt nyt og evigt.

Det er dette, vi fejrer påske for, og det understreger enhver katastrofe og pandemi kun vigtigheden af at huske.Læs bladet her:
.
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter