IM får frivillighedskonsulenter - indremission.dk
Indre Missions Tidende

Indre Missions kommende frivillighedskonsulenter har mødtes to gange i missionshuset i Fredericia.

23.06.2021

IM får frivillighedskonsulenter

Frivillighedskulturen er udfordret. Indre Mission uddanner derfor fem medarbejdere, der skal have et særligt fokus på frivilligheden.
Indre Mission vil øge indsatsen med at engagere flere frivillige. Derfor er de i gang med at uddanne fem frivillighedskonsulenter, som skal være med til at styrke frivillighedskulturen i regionerne.

»Vi oplever, at frivilligheden er udfordret. Det er et vilkår, at det bliver sværere og sværere at finde dem, der vil tage det lange, seje træk i en opgave, som for eksempel i en bestyrelse eller i en børneklub. Mennesker siger for det meste ja til enkeltstående opgaver,« siger Steen Møller Laursen, der er landsleder i DFS.

Hvis ikke vi gør noget, vil det ramme os hårdt. Det er de frivillige, der bærer det hele. Vi ønsker at forebygge denne tendens ved at uddanne fem medarbejdere, en fra hver region. Vi vil gerne have noget mere faglighed ind i arbejdet om det at være frivillig, så vi finder ud af, hvad der motiverer mennesker til at lave et stykke frivilligt arbejde, og hvordan vi fastholder dem i en opgave.«

En et-årig uddannelse

De kommende frivillighedskonsulenter er Filip Skjerning, musikkonsulent i Region Øst, missionær Frank Fyhn i Region Syd, DFS-konsulent Lissen Margaard Jensen i Region Midt, Linda Haunstrup, ungdomskonsulent i Region Aarhus og missionær Hege Aaen i Region Nord.

De har deltaget i to indledende samlinger, inden de går i gang med en et-årig uddannelse, som organisationen »Ingerfair« står bag. Lissen Margaard Pedersen er dog færdig med uddannelsen.

Missionær Hege Aaen fra Region Nord synes, at det giver mening, at IM udddanner frivillighedskonsulenter.

»Frivillighed er en stor del af mit arbejde, og det er vigtigt, at vi laver nogle rammer, så de frivillige har lyst til at være med,« fortæller Hege Aaen.

»I Region Nord har vi mange, som gerne vil være frivillige og bære med. Jeg oplever, at det er udfordrende, hvordan vi kan favne dem alle og gøre det godt for dem.«


Læs bladet her:
.
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Whistleblowerordning
Følg vores aktiviteter