IM vil sætte ny standard for lovsangen - indremission.dk
Indre Missions Tidende

10.02.2017

IM vil sætte ny standard for lovsangen

Vi skal lave noget fed musik, så unge kigger til Indre Mission, siger landslederen for IM-musik
IM-musik har en plan for lovsangen, understreger Benjamin Hougaard, landsleder i Indre Missions Musikarbejde. Han og de øvrige musikfolk er så klar til at tage fat på den udfordring, de står overfor.

    "Hvis vi spørger unge, hvad der er god lovsang, og hvem der er god til skrive og undervise i lovsang, peger pilene ikke nødvendigvis mod Indre Mission for tiden, men måske oftere mod andre organisationer eller kirker," siger landslederen, der lige har haft møde med Hovedbestyrelsen om lovsangens betydning og plads i bevægelsen.

    "Lovsang har altid haft en fremtrædende plads, og den vil vi gerne styrke. Med vores øvrige arbejde har vi god kontakt med børnene og de voksne, men vi ønsker også at blive hørt blandt teenagere og IMU'ere, for vi har noget fantastisk at komme med. Vi vil udruste de unge til at navigere i lovsangsverdenen. Der er så mange, der har meninger om, hvor stor plads lovsangen skal have i vores fællesskab. Der er forskellige holdninger til, hvad gode lovsange skal indeholde, og hvad der er en god lovsangsleder. Her synes vi, at vi har et godt og sundt bud på, hvilken vej vi skal gå."

Indholdsrige tekster

Indholdet i lovsangen er vigtig, og god musik bærer lovsangen frem.

    "Det er min oplevelse, at det er meget magtpålæggende for de mennesker i Indre Mission, som skriver lovsangstekster, at de skal have høj kvalitet. Det gælder for eksempel dem, der skriver og udvælger lovsange til den kommende Fællessang 4.

    Det betyder, at teologien skal være i orden, og at teksterne skal have et klart budskab, som er til at forstå for dem, der synger lovsangen. Det er med til at skabe tryghed," forklarer Benjamin Hougaard, der forklarer lovsang således.

    "Lovsang handler for mig om, at jeg har noget at sige Gud tak for, og at jeg samtidig lytter til, hvad Gud vil minde mig om. Lovsang er vigtig i fællesskabet, for derigennem hjælper vi hinanden med at prise Gud, og kan bære hinanden, når følelsen af taknemlighed er svær selv at finde frem."

    Men det er ikke gratis at være fremme i skoene, når det gælder lovsang.

    "Hvis vi vil lave lovsang i en kvalitet, som tiltrækker de unge, så koster det penge. Det er dyrt at lave en lækker cd og udgive den," siger landslederen, der har fået grønt lys af Hovedbestyrelsen til at bruge ekstra midler på at nå det mål i samarbejde med IMU.

    "Vi vil betragte omkostningerne til en cd-produktion som dieslen på Cafébussen. Det er noget, der fyldes på, for at den kan køre. Cafébussen sælger ikke noget, den fortæller evangeliet. På samme måde med cd-udgivelser. Vi kommer måske ikke til at tjene pengene ind på udgivelsen, men vi gør det alligevel, fordi det er vigtigt."

Fyrtårne der bærer lovsangen frem

En lækker lovsangs-cd gør det ikke alene. Den skal markedsføres i de miljøer, hvor unge færdes.

    "Vi vil blandt andet benytte de muligheder, der ligger i de sociale medier. Vi vil anbefale nye gode sange ved at dele dem som musikvideoer, og vi arbejder lige nu med en idé om at producere korte undervisningsvideoer til nettet, som skal inspirere i en letfordøjelig form.

    Unge opdager måske i højere grad nye lovsange på de sociale medier end i vores sangbøger, og her betyder det meget, at de kender personen, der anbefaler sangen. Derfor skal vi finde musikere og lovsangsledere, der kan gå foran træde frem og med gode lovsange og god undervisning og kan formidle det, så de unge lytter," fremhæver Benjamin Hougaard.

    "Her er det virkelig vigtigt, at musikere og lovsangsledere er troværdige og ægte og kan navigere i spændingsfeltet mellem at være en tjener og en kunstner. Det vil vi gerne hjælpe dem til."

    I flere sammenhænge i Indre Mission er grupper allerede i gang med at udgive deres lovsange og optage videoer fra lovsangsarrangementer og dele det på de sociale medier.

    Her får IM-musiks platform "WorshipToday" en vigtig funktion.

    "Lige nu deler vi videoer på facebook, men vi arbejder på en samlende portal, hvor man kan finde de nye danske lovsange og spændende undervisningsvideoer samlet. Det er vigtig med et mere dynamisk værktøj end en sangbog, hvis vi vil vise vejen frem til nye gode sange," understreger Benjamin Hougaard, der opfordrer musikere og lovsangsledere til at bidrage med deres sange.

Læs mere om IM-musik på hjemmesiden IM-musik.dk

Fakta om WorshipToday

WorshipToday er på facebook. En ny hjemmeside er på vej og forventes at komme op at køre engang i år.

På facebook ligger forskellige musikvideoer og præsentationsvideoer af nye lovsange.

Ny fællessang på vej

En ny fællessang er på vej. Udvalget er færdig med processen med udvælgelsen af sange til sangbogen. Den udkommer efter planen i slutningen af 2017.

Læs også

Lovsang skal samle IM-bevægelsen

Lad lovsangen stritte i alle retninger

Læs bladet her:
.
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Whistleblowerordning
Følg vores aktiviteter