Indre Mission støtter indsatsen mod negativ social kontrol - indremission.dk
Indre Missions Tidende

01.10.2020

Indre Mission støtter indsatsen mod negativ social kontrol

Vi stiller os helt og fuldt til rådighed for alle undersøgelser, siger Indre Missions formand
Debatten om negativ social kontrol i religiøse miljøer er igen blusset op, efter at SF’s formand, Pia Olsen Dyhr, i Kristeligt Dagblad den 22. september udtalte, at »der ikke kan sås tvivl om, at der findes negativ social kontrol i kristne miljøer.« Og hun krævede en særlig undersøgelse af omfanget.

I 2019 offentliggjorde Børns Vilkår en rapport, som konkluderede, at der er problemer med negativ social kontrol i både muslimske og »lukkede kristne miljøer«. Her blev blandt andet Indre Mission nævnt.

Vi stiller gerne op

Indre Missions formand, Hans-Ole Bækgaard havde et indlæg i Kristeligt Dagblad, hvor han gik imod nogle af de udsagn, der var kommet frem.

»Indre Mission er en åben bevægelse, som i flere år har arbejdet målrettet med rummelighed og mangfoldighed,« forklarer formanden.

»Vi afviser ikke, at der kan findes eksempler på social kontrol, ligesom der sikkert kan i alle mulige andre foreninger. Men vi støtter indsatsen mod negativ social kontrol, og vi stiller os helt og fuldt til rådighed for alle undersøgelser omkring negativ social kontrol.«

Bente Boserup fra Børns Vilkår har senere præciseret, at når Børns Vilkår taler om social kontrol i »lukkede kristne miljøer«, så er det ikke missionsbevægelserne, der er i fokus. Bente Boserup mener, at problemet primært findes i sekteriske småmenigheder og i Jehovas Vidner.

Hvor går grænsen

Hans-Ole Bækgaard savner en tydelig definition af, hvornår noget er negativ social kontrol.

»Hvor går grænsen mellem en krænkelse af barnets frihed og forældrenes ansvar for at opdrage og påvirke deres børn med bestemte værdier, ideologisk syn eller trosoverbevisning?« spørger formanden.

Hans-Ole Bækgaard uddyber: »Det er stik imod åndsfriheden, når SF nu vil retfærdiggøre, at nogle danskeres syn på for eksempel homoseksualitet skal gøres ulovlig, eller at det er forkert med internetfilter for at forhindre ens børn i at se porno online. Når partiet foreslår, at en særlig opfattelse af negativ social kontrol skal bekæmpes af positiv statslig kontrol, og at den slags skal kunne koste op til tre års fængsel, så er der noget på spil.«


Læs bladet her:
.
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: post@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookiepolitik
Følg vores aktiviteter